Nieuws

2023-08-28

Campagne gericht op werken in de Rotterdamse haven gestart

Maandag 28 augustus start de campagne voor het nieuwe platform werkeninderotterdamsehaven.nl. Met opvallende stickers op bussen en trams, beelden op schermen verspreid door de stad, een radiospot en een online campagne willen bedrijven uit het Rotterdamse haven- en industriegebied meer mensen enthousiasmeren voor het werken in de haven. De website komt als antwoord op de groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel bij de ruim drieduizend bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied. Vooral door de energietransitie zijn de komende jaren nog eens duizenden extra werknemers nodig.

2023-09-12

Pand Educatief Informatie Centrum op Landtong Rozenburg te koop

Het pand van het Educatief Informatie Centrum (EIC) in het hart van de Rotterdamse haven, aan de Noordzeeweg 6 op de Landtong Rozenburg staat te koop. Het EIC verhuist volgend jaar naar haven ervaringscentrum Portlantis op de Rotterdamse Maasvlakte.

2023-09-11

Schoonmaakactie drie oevers Rotterdamse haven

Leden van de Taskforce Clean Sweep Rotterdam zullen in aanloop naar World Cleanup Day (16 september) schoonmaakacties houden in enkele havens van de Rotterdamse haven. Het gaat om de Londenhaven, Lekhaven en Maashaven. Tijdens de schoonmaakacties, die plaatsvinden tussen 12 en 14 september, worden de oevers van de havens schoongemaakt en grotendeels ontdaan van grof afval en plastic korrels.

2023-08-16

FLIE helpt FNSteel bij overstap op elektrische boilers

Kunnen wij onze aardgasboilers door elektrische boilers vervangen? Met die vraag meldde staaldraadbedrijf FNSteel zich onlangs bij het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE), een initiatief van onder andere Deltalinqs.

2023-08-15

Aanpassing uitrolplan waterstofnetwerk roept vragen op

Het uitrolplan van de hoofdinfrastructuur voor waterstof wordt aangepast. Deltalinqs ziet hierin een aantal zorgwekkende onduidelijkheden. Deltalinqs heeft daarom gereageerd op de conceptaanpassing. Deltalinqs maakt zich vooral zorgen om de planning en capaciteit van de waterstofbuis tussen Rotterdam en Duitsland.

2023-08-15

SDE++ subsidieregeling 5 september open

Gaat u als ondernemer grootschalig hernieuwbare energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen? Of gaat u een techniek gebruiken die de CO2-uitstoot vermindert? Dan kunt u subsidie aanvragen met de regeling SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). Deze gaat op 5 september 2023 open.

2023-08-15

Onderzoek naar kerosine uit algenolie in Rotterdam

Productie van kerosine uit algenolie is een duurzaam alternatief voor de luchtvaart. En Rotterdam heeft als internationale kerosinehub een grote potentie om een rol van betekenis in de op- en overslag en productie hiervan te spelen. Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van Marianne Blommers, in opdracht van het Deltalinqs Climate Program.

2023-08-15

Podcast: ‘Bijdragen aan de grote transities op een plek waar het er echt toe doet’

Hoe maken we in Nederland ruimte voor nieuwe, andere bedrijvigheid? En hoe verdelen we de lusten en lasten van die transitie? En doet de industrie wel genoeg? Daarover, en over nog veel meer dilemma’s in de energie- en grondstoffentransitie gaat Anne-Marie Spierings, Programmadirecteur Economische Transitie van het Deltalinqs Climate Program, in gesprek met Wouter Mulders en Igno Notermans van DRIFT in de podcast ‘Voer voor verandering’.

2023-08-01

Website werkeninderotterdamsehaven.nl gelanceerd

De website ‘werkeninderotterdamsehaven.nl‘ is op 4 juli 2023 live gegaan. Een initiatief van Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam, waarmee we de bezoeker het Haven Industrieel Cluster van Rotterdam laten zien.

2023-08-01

De Meeuw: modulaire en circulaire bouw, ook in haven en industrie

Per 1 augustus heeft De Meeuw zich als contractorlid bij Deltalinqs aangesloten. Het bedrijf is gespecialiseerd in modulaire en circulaire gebouwen en ziet grote kansen in het Rotterdamse havengebied. De Meeuw biedt totaaloplossingen voor tijdelijke en permanente gebouwen op maat, aan de hand van het doel en de eisen van de klant.

2023-08-01

Deltalinqs Port Communication Platform

Deltalinqs is bezig om voor Deltalinqs-leden de informatievoorziening van het mobilofoonnet met diverse semi-overheidsinstanties, zoals de Gezamenlijke Brandweer, DCMR en het Havenbedrijf Rotterdam, te verbeteren. Het doel is efficiënter communiceren, meer passend in de huidige tijd, waarbij wij ons beter op de toekomst kunnen voorbereiden. 

2023-07-28

A29 Heinenoordtunnel: 4 weken dicht in augustus

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel op de snelweg A29. In augustus 2023 is de tunnel daarom vier weken in beide richtingen dicht, vanaf maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf zaterdag 5 augustus 01.00 uur.

2023-07-17

Bijeenkomst over nieuwe informatieplicht energiebesparing

Per 1 juli 2023 moeten ook grote bedrijven, die vallen onder het EU-ETS emissiehandelssysteem, voldoen aan de informatie- en/of onderzoeksplicht over energiebesparing. Maar wat wordt er nu precies van deze bedrijven gevraagd en hoe pak je dat het beste aan? Daarover ging de bijeenkomst Onderzoeksplicht Energiebesparing Industrie', die Deltalinqs eind juni hield. Ruim zestig deelnemers van dertig verschillende bedrijven kwamen hiernaar toe om zich te laten informeren en vragen te stellen.

vorige
1 2 3 ...