Nieuws

2018-09-20

Miljoenennota 2019: alleen structurele maatregelen waarborgen toekomst Rotterdams havengebied

“De economie is op stoom, maar nog wel steeds in de inhaalmodus”; dat was de boodschap van Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland, afgelopen Prinsjesdag en woensdag bij het VNO-NCW Ondernemersontbijt in Rotterdam. “De crisis heeft er diep ingehakt en van de gevolgen van vele bezuinigingen zijn we nog niet hersteld”. De economie is weer stijgende en wellicht zit er nog meer groei in het vat.

2018-09-21

Training Basispakket: Opvang van overheden

Deltalinqs heeft, samen met advocatenkantoor Sjöcrona van Stigt uit Rotterdam, op 11 september jl. een themabijeenkomst georganiseerd met als titel ‘Opvang van overheden’.

2018-09-20

Masterclass Asset Analytics (Arcadis)

“Hoe stuurt een Asset Manager op data?” en “Wat betekent de digitalisering voor de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam?”.

2018-09-17

Startsein voor Circulair Steam Project LyondellBasell en Covestro

‘Ontzettend trots’ is Willemien Terpstra van LyondellBasell op de bouwstart van het Circulair Steam Project op 4 september. Met deze grote investering besparen LyondellBasell en Covestro 140.000 ton CO2 uitstoot én 0,9 Pt energie.

2018-09-10

Klimaatneutraal Rotterdam: concreet en winstgevend

Welke concrete stappen kunnen bedrijven zetten naar aanleiding van het Klimaatakkoord? Daarover gaat de negende editie van Rotterdam Energy Port, op donderdag 11 oktober. Deltalinqs-leden krijgen korting op de toegangsprijs.

2018-09-07

Energietransitie zichtbaar tijdens Wereldhavendagen

Energize, dat is het thema van de Wereldhavendagen van 7 tot en met 9 september in de haven van Rotterdam.

2018-09-07

Haal meer uit de warmtepomp

De technologie van de warmtepomp is al decennia oud, maar de grote doorbraak in de industrie laat nog op zich wachten. Hiervoor moet de technologie nog verder worden doorontwikkeld en daar wil Deltalinqs, samen met een aantal leden én studenten van de Hogeschool Rotterdam, iets aan doen.

2018-08-31

Deltalinqs blijvend in dialoog met het college van B en W over cruciale dossiers Rotterdamse ondernemingen

Om de belangen van de Mainport Rotterdam zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen, is onder meer een goede relatie met het gemeentebestuur van groot belang.

2018-08-31

RDM Training Plant neemt PortKey–activeringen van Deltalinqs over

Wie zijn PortKey wil activeren in de omgeving van de Waalhaven, kan sinds enkele maanden ook bij de RDM Training Plant (RDM TP) terecht. Naast de PortKey is de RDM TP ook een activeerpunt voor de CargoCard en het Digital Safety Passport.

2018-08-31

Ries Bode nieuw lid raad van commissarissen Secure Logistics BV

Per 1 juli jongstleden is Ries Bode (61) toegetreden tot de raad van commissarissen van Secure Logistics BV, het bedrijf achter de CargoCard, PortKey en het Digital Safety Passport en de 100% dochteronderneming van Deltalinqs.

2018-08-31

Masterclass actualiteiten health, safety & environment

Hot topic ‘health, safety & environment’ zorgt voor twee goedbezochte masterclasses. Maayke Maas en Stephan Sluiter van buitengewoon lid Ploum bespraken op 23 augustus jongstleden de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van HS&E, waarbij ook de trends in het toezicht door DCMR, ILT en ISZW aan de orde kwamen.

2018-08-16

Halfjaarbericht DEF 2018: Op weg naar een klimaatneutrale industrie

Wat waren in de eerste zes maanden van 2018 de belangrijkste activiteiten van de leden en partners van het Deltalinqs Energy Forum? Dat staat in dit nieuwe halfjaarbericht 2018.

2018-08-09

Wereldhavendagen: bedrijven open voor publiek

Over een week zijn de Wereldhavendagen! 7,8 en 9 september aanstaande vindt weer het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland plaats.

vorige
1 2 3 ...