Nieuws

2022-01-25

Waterstof Hub Rotterdam

Nederland, en zeker Rotterdam, is uitstekend gepositioneerd voor een rol als koploper in de opbouw van een waterstofindustrie. Karen de Lathouder (bp) en Marcel Galjee (HyCC) zijn de waterstofambassadeurs van het Deltalinqs Climate Program (DCP) en kijken ernaar uit om daaraan in 2022 concreet mee te werken.

2022-01-25

Veel enthousiasme voor nieuwe technieken die grondstoffen uit reststromen maken

Inspirerende voorbeelden, aansprekende technologieën en levendige discussies over de routes naar circulaire grondstoffen uit reststromen. Dat is de korte samenvatting van het webinar Waste-to-value dat het Deltalinqs Climate Program op 20 januari hield, samen met InnovationQuarter, Circular Biobased Delta en Plant One Rotterdam.

2022-01-25

Van Oord groeit groot in wind-op-zee

Vanuit het Rotterdamse hoofdkwartier werkt Van Oord wereldwijd aan vindingrijke waterbouw. Wind-op-zee wordt daarin steeds belangrijker. Sinds kort is de divisie Offshore Wind zelfs het grootste bedrijfsonderdeel van dit Deltalinqs-lid.

2022-01-20

Boek over waterstof verschenen: Hydrogen Rocks!

Waterstof speelt een cruciale rol in de decarbonisatie van de huidige petrochemische industrie. Dat stelt Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs Climate Program, in haar bijdrage aan het onlangs verschenen boek Hydrogen Rocks!

2022-01-04

Deltalinqs-team bedankt leden en relaties

Het Deltalinqs-team bedankt haar leden en relaties voor de constructieve samenwerking en het vertrouwen in het afgelopen jaar. 2021 werd, net als het jaar daarvoor, gekenmerkt door de nog steeds voortdurende coronapandemie. Ondanks de vaccinaties en versoepelingen in de zomerperiode is er weer veel thuisgewerkt en online vergaderd.

2021-12-24

Word jij onze nieuwe collega projectleider energietransitie?

Voor het Deltalinqs Climate Program zijn wij op zoek naar een fulltime projectleider energietransitie, met 5-10 jaar werkervaring, kennis van en affiniteit met de energietransitie in de Rotterdamse haven en industrie. Iemand die zelfstandig en snel nieuwe onderwerpen aanpakt, proactief en resultaatgericht is en beschikt over organisatietalent.

2021-12-23

Positief 2022 in met nieuwe samenwerkingsafspraken

Tijdens de online eindejaarsbijeenkomst van het Deltalinqs Climate Program zijn er nieuwe samenwerkingsafspraken voor 2022 gemaakt door bedrijven, kennisinstellingen, netbeheerders, gemeente en provincie. Deze afspraken, waarin de organisaties aangeven hoe zij voortgang gaan boeken in de energie- en grondstoffentransitie, zijn vastgelegd in vijf LOC’s (Letters of Cooperation).

2021-12-22

Elektrificatie-oplossingen in een veilige omgeving testen

Leden van Deltalinqs kunnen binnenkort in een veilige omgeving nieuwe technologie op het gebied van elektrificatie testen. Met de opgedane kennis kunnen zij de toegepaste technologie opschalen op hun eigen terrein. Het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) kan daarmee de juiste technologie koppelen aan de elektrificatiebehoefte van de industriële eindgebruiker.

2021-12-22

United Waalhaven Terminals elektrificeert havenkraan

Deltalinqs-lid United Waalhaven Terminals (UWT) gaat een bestaande kraan elektrificeren met behulp van vliegwieltechnologie. Een investering die zichzelf binnen twee jaar terugverdient en verzwaring van hun netaansluiting overbodig maakt.

2021-12-22

Informatief webinar over Routekaart Elektrificatie

Op maandag 6 december organiseerden wij een webinar over de onlangs gepubliceerde ‘Routekaart Elektrificatie’. Deze routekaart laat zien hoe Nederland gebruik kan maken van zijn unieke positie om grootschalig te elektrificeren in de industrie en was dan ook een goede aanleiding om de leden van Deltalinqs te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied.

2021-12-22

Werk met ons mee aan de transitie naar circulaire grondstoffen

Wat is de beste manier om ruwe fossiele olie te vervangen door alternatieve, circulaire grondstoffen? Op die vraag gaat DCP zich in 2022 richten. We starten samen met SmartPort een kortlopend onderzoek en willen met onze leden aan de juiste voorwaarden werken voor synthesegassen, biobased grondstoffen en brandstoffen en chemische recycling van plastics.

2021-12-22

Data safehouse voor toekomstige energie-infrastructuur

Om op een veilige en verantwoorde manier informatie over de toekomstige energiebehoefte te delen, is een Data safehouse nodig. Zo kunnen netbeheerders tijdig voor nieuwe infrastructuur zorgen.

2021-12-20

Q&A-ontbijtsessie Infrastructuur en Bereikbaarheid

Op woensdag 15 december vond opnieuw de Q&A-ontbijtsessie Infrastructuur en Bereikbaarheid plaats. De sessie werd dit keer voorgezeten door beleidsadviseur Richard Visser, die de taken waarneemt van Edwin Kotylak, die eind oktober Deltalinqs heeft verlaten. 

vorige
1 2 3 ...