Nieuws

2024-01-22

Bedrijven in Rotterdamse haven wijzen op belang betrouwbaar kabinetsbeleid

Een stabiel en consistent kabinetsbeleid is essentieel bij het bouwen van de nieuwe economie van Nederland. Onzekerheid is immers de grootste drempel die bedrijven ervaren bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. In een brief aan informateur Ronald Plasterk vragen de bedrijven in de Rotterdamse haven daarom om heldere en voorspelbare wet- en regelgeving. Alleen dan landen de noodzakelijke investeringen in Nederland.

2024-02-09

VRC lanceert campagne 'Cargadoor Worden'

Eind vorig jaar heeft de VRC (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors) de campagne 'Cargadoor Worden' gelanceerd. Hiervoor is de gloednieuwe website cargadoorworden.nl ontwikkeld. Met de campagne beoogt de VRC de jeugd te inspireren en enthousiasmeren voor een loopbaan in de Rotterdamse haven. De VRC-leden vertegenwoordigen de grote meerderheid van alle scheepsaanlopen in Rotterdam.

2024-02-09

Uitgelicht: werkwijze binnen het thema proces- & arbeidsveiligheid

Hoe is de overlegstructuur en werkwijze ingericht binnen het thema proces- & arbeidsveiligheid? Dat is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld tijdens ledenbezoeken. De hoogste tijd dus om dit eens nader toe te lichten. Binnen Deltalinqs hebben we vele overleggroepen en commissies. Een aantal van deze overleggroepen en commissies vormt het fundament van het thema proces- & arbeidsveiligheid.

2024-02-09

Gaan voor een baan krijgt landelijk vervolg

Het programma Gaan voor een Baan! krijgt een landelijk vervolg. Vanwege het succes van dit project in Rotterdam-Zuid hebben 19 burgemeesters eind vorig jaar afgesproken eenzelfde soort project, met baangarantie, in hun gemeente uit te rollen.

2024-02-08

Columns Victor van der Chijs in vakblad Europoort Kringen

Sinds januari 2023 is Deltalinqs-voorzitter Victor van der Chijs één van de vaste columnisten in vakblad Europoort Kringen. In de columns gaat hij elke maand in op een actueel thema en geeft daarop zijn kritische blik. Wilt u de columns van 2023 teruglezen? Dat kan hier.

2024-02-01

Reactie Deltalinqs op benoeming nieuwe CEO Havenbedrijf Rotterdam

Deltalinqs is verheugd met de benoeming van Boudewijn Siemons als nieuwe CEO van het Havenbedrijf Rotterdam. Voorzitter Victor van der Chijs: “In deze tijd van geopolitieke spanningen en een periode waarin het haven en industriële complex van Rotterdam een enorme omslag doormaakt, is maximale duidelijkheid over leiderschap gewenst. Met de aanstelling van Boudewijn Siemons als nieuwe CEO is die er nu gekomen.”

2024-01-29

Studenten milieukunde maken 'deep dive' in de haven

Op 19 januari brachten derdejaars studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein uit Leeuwarden een bezoekje aan de Rotterdamse haven. Daar leerden zij hoe de bedrijven in de haven werken aan de economische transitie en welke uitdagingen gepaard gaan met verduurzamingsprojecten.

2024-01-29

Masterclass ‘Inzicht in Energie’: samenwerken maakt meer mogelijk

Op 23 januari 2023 organiseerden wij samen met ons buitengewoon lid Anexo de masterclass ‘Inzicht in Energie’. Ruim dertig geïnteresseerden konden tijdens deze masterclass leren hoe zij zich kunnen voorbereiden op de veranderende energiemarkt.

2024-01-26

Circulaire plastics centraal tijdens drie bijeenkomsten

De grondstoffentransitie is een van de grote uitdagingen voor een duurzame haven. Deze transitie houdt in dat de Rotterdamse haven, met het grootste koolstofcluster ter wereld, in 2050 fossiele grondstoffen volledig moet hebben vervangen door alternatieve en duurzame grondstoffen. Een van de bronnen uit de grondstofmix van de toekomst is gerecycled plastic. Deze circulaire plastics zullen het grootste aandeel hebben in de duurzame mix.

2024-01-26

Nieuw Klimaatplan moet leiden tot stabiel langjarig beleid, Transitiewet en nieuwe waardeketens

Deltalinqs heeft samen met het Havenbedrijf Rotterdam zienswijzen ingediend op de contouren van het Klimaatplan 2024. Hierin pleiten we voor stabiel langjarig beleid, een Transitiewet die projecten moet versnellen en voor het bouwen van de internationale ketens van de nieuwe economie.

2024-01-26

Vier kansrijke elektrificatie-opties voor LANXESS

Om een grote energieverbruiker op hun Rotterdamse productielocatie te elektrificeren riep LANXESS onlangs de hulp in van het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE). FLIE kwam na onderzoek en in nauwe samenwerking met LANXESS tot vier kansrijke opties.

2024-01-25

Even voorstellen: nieuw lid Trafieq

Trafieq educatie en advies BV brengt mensen in beweging om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid, vitaliteit en verbinding. "Deltalinqs is een groot netwerk in de Rotterdamse regio, waar we al verschillende klanten bedienen. Dat aantal willen we graag uitbreiden", motiveert Trafieq-directeur Robert Mazier. "Daar komt bij dat een veilig havenindustrieel gebied een speerpunt is in de activiteiten van Deltalinqs. Daar sluit onze dienstverlening perfect bij aan."

2024-01-25

Even voorstellen: nieuw lid JEX

Ambitieus? On-Nederlandse groeicijfers? Het zijn understatements als het om JEX gaat. JEX staat voor Job Exchange, dat eind 2020 door Nick Hillebrand werd opgericht. De one-stop-shop voor de arbeidsmarkt groeide in drie jaar tijd naar een omzet van bijna 200 miljoen euro en telt nu ongeveer driehonderd medewerkers. In oktober werd JEX lid van Deltalinqs.

vorige
1 2 3 ...