Nieuws

2022-07-08

Deltalinqs zoekt per direct een fulltime personal assistant

Deltalinqs is per direct op zoek naar een fulltime personal assistant met interesse in (en het liefst kennis van) de haven en industrie in Rotterdam en die zelfstandig de voorzitter van Deltalinqs en de programmadirecteur Deltalinqs Climate Program ondersteunt. Een collega die in een enthousiast team wil meewerken aan de grote transities waar de haven en industrie in Rotterdam voor staan in een dynamische en bestuurlijke omgeving.

2022-07-29

Twee collega’s nemen afscheid van Deltalinqs

Op maandag 25 juli hebben wij tijdens een informele borrel in Hotel New York afscheid genomen van Cindy Post en Richard Visser, die beiden een mooie volgende stap gaan zetten buiten onze organisatie.

2022-07-29

Nieuw Deltalinqs-bestuurslid: Cuno Vat

Met ingang van 7 juli 2022 heeft Cuno Vat (CEO Neele-Vat Logistics) zitting genomen in het bestuur van Deltalinqs als vertegenwoordiger van de kernsector expediteurs. Cuno heeft de zetel overgenomen van Roderick de la Houssaye, die hij ook heeft opgevolgd als voorzitter van de FENEX, de Nederlandse organisatie voor expeditie en logistiek.

2022-07-29

Gezocht: pitchers met goede oplossing om warmte uit dampstromen in chemie efficiënt in te zetten

Heeft uw organisatie een goede oplossing om warmte uit dampstromen in de chemie efficiënt in te zetten? Dan zien we u graag als pitcher tijdens Recharge Earth op 8 september! Tijdens onze Matchmaking-sessie brengen we industrieel vraag en aanbod samen.

2022-07-19

Oproep: vul de vragenlijst in voor Human Capital Agenda energietransitie

Waar loopt uw bedrijf tegenaan als het gaat om medewerkers en hun competenties in de elektrificatie van de industrie? Laat het ons weten! Om een goed energietransitiebeleid te maken is uw hulp nodig. Vul dus alstublieft de vragenlijst in die het Deltalinqs Climate Program samen met het Fieldlab Industrial Electrification heeft opgesteld.

2022-07-08

Trendsessie Digitalisering voor Young Professionals

De tweede Trendsessie voor Young Professionals, een nieuw soort bijeenkomst die wij eerder dit jaar ontwikkelden en in samenwerking met KPMG en Rotterdam Maritime Services Community (RMSC) organiseren, had als onderwerp digitalisering.

2022-07-08

Masterclass ATEX, de juridische invalshoek

Deltalinqs en haar collega-brancheverenigingen zijn al lange tijd in overleg met de Nederlandse Arbeidsinspectie over ATEX (explosieveiligheid) en het gebruik van mobiele apparaten in gezoneerd gebied. Organisaties in de EU waar explosiegevaar bestaat, dienen te voldoen aan ATEX-richtlijnen.

2022-07-08

Arbeidsmarktevenement iLinqs Festival

Tijdens het eerste iLinqs Festival hebben wij op donderdag 23 juni het Arbeidsmarktevenement 'Slim investeren' georganiseerd samen met de Jong Havenvereniging. Op het hoofdpodium in de RDM Onderzeebootloods gaf Cees Alderliesten (Deltalinqs-beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs) de sence of urgency aan met enkele actuele voorbeelden. 

2022-06-27

Constructieve derde Omgevingsdialoog Maasvlakte/Westelijk Europoort

Op 21 juni vond bij Neste de derde Omgevingsdialoog Maasvlakte/Westelijk Europoort plaats met als thema: energietransitie. Met bijna veertig deelnemers en een goed gevuld programma met presentaties van Neste en het Havenbedrijf Rotterdam, vond in constructieve sfeer de discussie plaats met omwonenden uit Oostvoorne, Westvoorne, Spijkenisse, Brielle en Hoek van Holland.

2022-06-24

Vandaag voorbereiden op de energiemix van de toekomst

Wat is voor Rotterdamse industriële grootverbruikers de beste en snelst renderende manier om hun toekomstige energievoorziening te verduurzamen? Het antwoord op die vraag staat in de onlangs afgeronde energiemixstudie. Harry van Dijk (Deltalinqs) voerde de studie uit, samen met TNO, in opdracht van het Deltalinqs Climate Program, Stedin en Havenbedrijf Rotterdam en deelt de eerste inzichten.

2022-06-24

Matchmaking Event Elektrificatie tijdens Recharge Earth

Deltalinqs is ook dit jaar supporting partner van Recharge Earth, hét platform voor professionals die een rol spelen in de energietransitie. Op donderdag 8 september hosten wij in samenwerking met het Fieldlab Industriële Elektrificatie (FLIE) een break-out sessie over elektrificatie.

2022-06-21

In gesprek over ambities en bottlenecks tijdens werkbezoek Tweede Kamerleden

Op maandag 20 juni brachten Tweede Kamerleden Bart Smals en Chris Simons een bezoek aan het haven- en industriegebied van Rotterdam. Na de ontvangst en introductie door Boudewijn Simons van het Havenbedrijf Rotterdam leidde Deltalinqs-directeur Bas Janssen het inhoudelijke programma in.

2022-06-21

Marlies Sikken nieuwe directeur SmartPort

Het bestuur van SmartPort heeft Marlies Sikken benoemd als nieuwe directeur. Zij neemt daarmee het stokje over van Dirk Koppenol, interim-directeur sinds maart dit jaar.

vorige
1 2 3 ...