Nieuws

2019-09-18

Interactieve Themabijeenkomst Opvang van Overheden

Deltalinqs heeft, samen met advocatenkantoor Sjöcrona van Stigt uit Rotterdam, op 10 september 2019 een themabijeenkomst georganiseerd met als titel ‘Opvang van overheden’. Twee juristen hebben de deelnemers op interactieve wijze meegenomen in de complexe wereld van opsporings- en handhavingstrajecten die bijvoorbeeld bij onaangekondigde controle, klacht of incident worden ingezet.

2019-09-20

Succes van industriële warmtepompen

Onder de juiste omstandigheden kan de inzet van een industriële warmtepomp niet alleen een bijdrage leveren aan CO2-reductie, maar ook economisch rendabel zijn. Dat is één van de uitkomsten van het onderzoek dat de Hogeschool Rotterdam heeft uitgevoerd in samenwerking met het Deltalinqs Climate Program. Hierin brachten onderzoekers en studenten de haalbaarheid van verdere warmte-integratie met warmtepompen in kaart bij drie grote industriële bedrijven in het Rotterdamse havengebied.

2019-09-20

Bestuursbenoeming Deltalinqs

Ben Maelissa (directeur Danser Group) heeft namens de kernsector modaliteiten zitting genomen in het bestuur van Deltalinqs. Deze zetel heeft hij overgenomen van Louis Kanters (Interrijn).

2019-09-18

Kracht van het netwerk in verduurzaming industrie

De energie- en grondstoffentransitie kan niet zonder samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijven. Bovendien zijn er nieuwe ideeën nodig, die we samen een stap verder moeten helpen. Wat zijn de barrières voor verduurzaming en vooral: wat zijn de oplossingen hiervoor? Die oproep deed Alice Krekt van Deltalinqs Climate Program tijdens het World Port Business Breakfast, begin september op de RDM Campus.

2019-09-18

Port Rangers Award 2019: havenprijzen voor Rotterdamse scholieren

Basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 ontdekten via het lesprogramma Port Rangers de Rotterdamse haven. Ter afsluiting maakten de kinderen een werkstuk waarmee zij deelnamen aan de Port Rangers Award. Traditioneel worden de winnende scholen tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Dit jaar was het de eer aan Jong Haventalent 2019 Koen Jellema om de winnaars in het zonnetje te zetten. Uit zijn handen ontvingen zij hun welverdiende Port Rangers Award 2019 beker.

2019-09-12

Nacht van de Nacht: doe mee als bedrijf

Op zaterdag 26 oktober is het zover: de 15e Nacht van de Nacht. Op deze laatste zaterdagavond van oktober vragen de natuur- en milieufederaties met honderden activiteiten weer aandacht voor het klimaat en energiebesparing op licht. Het doel: minder CO2-uitstoot en minder lichtvervuiling in Nederland. Wil je hier als bedrijf aan meedoen? Lees de tips of meld je aan via www.nachtvandenacht.nl.

2019-09-12

Wethouder brengt bezoek aan AVR

Havenwethouder Arjan van Gils bezocht op 9 september de AVR-Afvalverwerking B.V. in de Botlek. Tijdens het reguliere overleg met een bestuursdelegatie van Deltalinqs werden actualiteiten uitgewisseld over een aantal belangrijke dossiers, zoals het lokale klimaatakkoord, de lokale lasten, de nieuwe Havenvisie, werkgelegenheid in de haven en industrie.

2019-09-11

Deltalinqs-bestuur ervaart de voordelen van Secure Logistics

Dinsdag 10 september 2019 brachten de bestuursleden van Deltalinqs een bezoek aan Secure Logistics op Maasvlakte Plaza en aan de ECT Delta terminal. Bij Maasvlakte Plaza namen zij hun PortKey in ontvangst, die na een zorgvuldige identiteitscontrole werd geactiveerd.

2019-09-09

Nieuw: subsidie voor circulaire economie

Binnen de subsidieregeling voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is op 1 augustus 2019 een nieuw thema geopend voor pilot- en demonstratieprojecten gericht op circulaire economie. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt hiervoor € 44 miljoen beschikbaar.

2019-09-09

Seminar Cyber security & digitale innovatie

Aan een zonovergoten Kralingse Plas vond op 22 augustus 2019 het goedbezochte seminar 'Cyber security & digitale innovatie' plaats. Het event werd georganiseerd door KPMG in samenwerking met Deltalinqs als onderdeel van het EK hippische sport 2019 in Rotterdam.

2019-09-02

Hoe aantrekkelijk is het werken in de (petro)chemische industrie?

Het afgelopen half jaar heeft een team van internationale studenten aan de Rotterdam School of Management (RSM) zich gebogen over de vraag: 'What is the perception of working in the Port of Rotterdam’s chemical industry and how is this perception driven? How can this industry attract more employees?'

2019-09-02

Jongeren Rotterdam-Zuid enthousiasmeren voor werk in de haven en industrie

Voor het komende jaar worden weer bedrijven gezocht om mee te werken aan een bliksemstage voor vmbo-leerlingen uit Rotterdam-Zuid. U wordt dan gevraagd om drie tot vier keer per jaar de deuren van uw bedrijf te openen om deze korte beroepsoriëntatiesessies (‘bliksemstages’) in uw bedrijf mogelijk te maken. Vanuit JINC wordt u ontzorgd op het gebied van programma, planning en afstemming.

2019-07-23

Leren & Inspireren tweede helft 2019

Voor de tweede helft van 2019 hebben we naast de reguliere een aantal extra bijeenkomsten gepland, zoals de bijeenkomst Vervoersmanagent met ons nieuwe buitengewone lid DGMR op 4 september en het Q&A-ontbijt infrastructuur & bereikbaarheid op 24 september.

vorige
1 2 3 ...