Nieuws

2021-04-19

Aantoonbaar voldoen: wat gaat er veranderen?

Op 13 april jongstleden organiseerde Deltalinqs samen met buitengewoon lid Antea Group een webinar met als thema: Aantoonbaar voldoen aan vergunningvoorschriften, wat gaat er veranderen? Dat dit webinar op een grote belangstelling kon rekenen werd onderstreept door de aanwezigheid van bijna zestig deelnemers. De provincie Zuid-Holland zet samen met de DCMR Milieudienst Rijnmond in op het digitaliseren van omgevingsvergunningen, de Altijd Actuele Digitale Vergunning (AADV).

2021-04-19

Emerald Kalama Chemical viert bijzonder 60-jarig jubileum

De stoffen die Emerald Kalama Chemical in de Botlek produceert kom je overal tegen. De producten die uit de fabriek komen; benzoëzuur, benzaldehyde en benzylalcohol, zijn onder meer te vinden in shampoo, frisdranken, medicijnen en vleesproducten.

2021-04-19

Online Secretaressemeeting succesvol

Op donderdag 15 april was het Secretaressedag, traditioneel het moment voor een event voor alle secretaresses binnen ons netwerk. Ook al kon het dit jaar geen fysieke bijeenkomst zijn met een bedrijfsbezoek en netwerkmoment, het alternatief, een online meeting, was succesvol.

2021-04-16

Nieuwe bioraffinaderij van Neste in Rotterdam is weer een stap dichterbij

De nieuwe bioraffinaderij van Neste op de Rotterdamse Maasvlakte is weer een stap dichterbij. Het bedrijf maakte een weloverwogen keuze voor Rotterdam. Deltalinqs Climate Program is blij met deze keuze. Een jaar geleden kondigde Neste aan de productiecapaciteit voor hernieuwbare producten in Europa te gaan vergroten. Lange tijd bleef de keuze tussen Porvoo (Finland) of Rotterdam onbekend en dus spannend.

2021-04-16

Vopak breidt uit in biobrandstoffen

Vopak investeert in de haven van Rotterdam met zestien nieuwe tanks voor de opslag van op afval gebaseerde grondstoffen voor de productie van biobrandstoffen, zoals biodiesel en biovliegtuigbrandstof.

2021-04-13

Uniper gaat van kolen naar groene waterstof

Energiebedrijf Uniper maakt van de nood een deugd. In 2016 werd hun kolencentrale op de Maasvlakte als schoonste ter wereld in gebruik genomen. Maar in 2030 moet de kolencentrale vanwege nieuw Nederlands overheidsbeleid stoppen. Nu wil het energiebedrijf de locatie geschikt maken voor grootschalige productie van groene waterstof.

2021-04-13

Klaar voor waterstof als nieuwe veilige energiedrager

De komst van waterstof als alledaagse brandstof en logische opvolger van bijvoorbeeld kolen, aardolie en aardgas, betekent wennen aan iets nieuws en onbekends. Dat roept vragen op over veiligheid. Het Waterstof Veiligheid Innovatie Programma (WVIP), onderdeel van het H2Platform, werkt aan het onderzoeken en beheersen van alle veiligheidsaspecten van waterstof.

2021-04-12

Succesvolle werking Versnellingshuis

Verschillende bedrijven hebben in de afgelopen maanden aangeklopt bij het Versnellingshuis Energietransitie Haven- en Industrieel Complex (HIC). Zij kwamen barrières tegen, simpelweg omdat zij de eerste waren met een bepaald verduurzamingsproject.

2021-04-06

Grote belangstelling voor webinar waterstofprojecten

Waterstof is een van de oplossingen om de ambitieuze klimaatdoelen voor 2030 te realiseren. De CO2-uitstoot moet dan immers met minimaal 49% zijn gedaald t.o.v. 1990 en zelfs met 55% volgens de aangescherpte EU-regels. Het Haven Industrieel Complex (HIC) werkt op dit moment al hard aan de hiervoor noodzakelijke stappen en doelen.

2021-04-01

FERM in beweging

Het gaat goed met FERM sinds de organisatie per 1 januari 2021 een stichting is geworden. Er zit veel leven in de website ferm-rotterdam.nl en er wordt hard gewerkt om de informatievoorziening verder uit te breiden. Het nieuwe communicatieplatform voor participanten is medio maart gelanceerd.

2021-04-01

Webinar Omgevingsveiligheid

Op 2 maart is door Deltalinqs samen met VNCI en Havenbedrijf Rotterdam een informatiebijeenkomst georganiseerd over het nieuwe omgevingsveiligheidsbeleid (externe veiligheid), met medewerking van onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de DCMR Milieudienst Rijnmond.

2021-04-01

Deltalinqs verwelkomt nieuwe leden: Dow Benelux B.V., Hendrik Veder Group B.V. en Hooymeijer Stevedoring B.V.

Per 1 maart 2021 heeft Hooymeijer Stevedoring B.V. zich bij Deltalinqs aangesloten via de Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators (VRTO). Hooymeijer is een logistieke dienstverlener gevestigd in Vlaardingen. Het introductie-interview staat gepland voor de eerstvolgende Mailinqs.

2021-04-01

Nieuw geassocieerd lid Dow Benelux stelt zich voor

Per 1 april treedt een van de grootste chemiebedrijven toe als geassocieerd lid van Deltalinqs. Dow Benelux is al decennia gevestigd in Nederland, met locaties in Terneuzen, Delfzijl en recent ook Dordrecht. Aan het woord is responsible care director Annick Meerschman: “Het werd door een combinatie van factoren interessant voor ons om lid te worden van Deltalinqs.”

vorige
1 2 3 ...