Nieuws

2021-01-19

Oproep tot oplossing stikstofcrisis en gunstig investeringsklimaat tijdens Deltalinqs Videocast

Gisteravond - 18 januari 2021 - is de Deltalinqs Videocast uitgezonden als alternatief voor het 21e Deltalinqs Jaardiner, dat als gevolg van de coronamaatregelen dit jaar niet door kon gaan. Een van de onderwerpen die onder leiding van moderator Roelof Hemmen uitgebreid aan de orde kwam, was de stikstofcrisis. Dagelijks bestuursleden Kees Groeneveld (Directeur Euro Nordic Logistics), Leo Ruijs (CEO Hutchison Ports ECT Rotterdam) en Jos van Winsen (Vice President NL/DK, General Manager Shell Pernis) benadrukten dat deze crisis enorme impact heeft op het investerings- en ondernemersklimaat van de haven, zij reageerden daarmee ook op de videoboodschap van demissionair minister Hoekstra.

2021-01-13

Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Victor van der Chijs wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De besturen van beide organisaties hebben daarmee unaniem ingestemd. Na een kennismakings- en inwerkperiode vanaf half januari tot en met maart, zal hij op 1 april 2021 officieel als voorzitter van start gaan.

2021-01-08

Initiatief voor ‘jongerenwerkplekken’ Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is, in samenwerking met Deltalinqs, het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

2021-01-05

Nieuw lid Yara Vlaardingen stelt zich voor

In de Mailinqs laten wij bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen. Vandaag stellen wij een nieuw lid aan u voor, producent van meststoffen Yara Vlaardingen, die per 1 januari lid is geworden van Deltalinqs. Aan het woord is plantmanager Hendrik de Wit.

2021-01-05

Ledencontacten en Leren & Inspireren

De kracht van het Deltalinqs-netwerk is groot. Ons netwerk bestaat uit grote en kleine bedrijven, vanuit verschillende sectoren. We hebben een gemeenschappelijk doel en dat is een sterke mainport Rotterdam met een sterke concurrentiepositie. Deltalinqs verbindt, brengt kennis bij elkaar en vertegenwoordigt de leden richting overheid en andere stakeholders. Om dit goed te kunnen doen is het van groot belang om intensief contact met u te onderhouden. 

2021-01-05

Webinar Process Safety Fundamentals

Binnen de stichting Veiligheid Voorop hebben we de ambitie uitgesproken om de veiligste industrie van de wereld te zijn. De Process Safety Fundamentals benadering, ontwikkeld door Shell, past daar prima bij. Tijdens het webinar op 8 december 2020 hebben Shell, Billfinger, Hexion en Kemira hun ervaringen gedeeld en goede praktijkvoorbeelden laten zien.

2020-12-29

Actuele informatie Brexit en aangekondigde verkeersmaatregelen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft op 31 december 2020 officieel de Europese Unie verlaten. Deze keuze heeft gevolgen voor de handel tussen Rotterdam en het VK. Ondanks de handelsdeal die op 24 december tussen het VK en de EU is gesloten, gelden vanaf 1 januari 2021 douaneformaliteiten voor het goederenverkeer met het VK. Zorg dat u bent voorbereid!

2020-12-24

Deltalinqs-team bedankt leden en relaties

Het Deltalinqs-team bedankt haar leden en relaties voor het vertrouwen en de aangename samenwerking in het afgelopen jaar. 2020 was een zeer bijzonder jaar met een overheersende coronacrisis, thuiswerken, vrijwel geen live events en veel online vergaderingen en webinars. De meest aangrijpende gebeurtenis was het veel te vroege overlijden van onze net aangetreden voorzitter, Atzo Nicolaï, in augustus dit jaar. Het gemis blijft groot.

2020-12-15

Nieuw lid Jan Snel BV stelt zich voor

In de Mailinqs laten wij bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen.

2020-12-15

Zuidkant Maasvlakte voorkeursalternatief project Net op zee IJmuiden Ver Beta

De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft onlangs de voorkeursalternatieven voor het Net op zee IJmuiden Ver Alpha en Ver Beta gekozen.

2020-12-08

Meer dan negentig deelnemers bij Brexit-webinar ‘The last four weeks’

Op donderdag 3 december organiseerde Deltalinqs een Brexit-webinar voor haar leden. Meer dan negentig deelnemers werden in het Engels voorzien van heldere en waardevolle bijdragen door sprekers van DFDS en Fenex.

2020-12-01

Interactieve Haven HR-sessie 2020

De Rotterdamse haven is voortdurend in beweging en bij nagenoeg alle veranderingen die binnen een bedrijf plaatsvinden is human capital een voorwaarde voor succes. HR-managers en personeelsfunctionarissen worden geconfronteerd met een veelheid aan onderwerpen.

2020-12-01

Bestuursbenoeming Deltalinqs

Tijdens de ledenvergadering op 24 november 2020 is Ronald van Klaveren (LyondellBasell) benoemd tot bestuurslid van Deltalinqs. Hij heeft de zetel van de kernsector chemie overgenomen van Willemien Terpstra.

vorige
1 2 3 ...