Nieuws

2018-05-21

Lustrumeditie Rotterdams Havenevenement: Eerste finalisten zijn bekend

Op donderdag 7 juni a.s. vindt de vijfde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Dit is jaarlijks hét moment waarop de Rotterdamse havengemeenschap jonge én iets minder jonge Rotterdamse haventalenten in het zonnetje zet. Het Rotterdams Havenevenement is vijf jaar geleden gestart op initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group.

2018-05-09

Jaarbericht: ‘Van woorden naar daden’

Een duurzaam, toekomstbestendig en bloeiend bedrijfsleven in de Rotterdamse haven. Daar hebben leden en partners ook in 2017 hard aan gewerkt.

2018-05-09

Tussenoplossing: CO2 opslaan in lege gasvelden in de Noordzee

Willen we de doelen van het klimaatakkoord van Parijs halen, dan zullen we meer vaart moeten maken met de energietransitie.

2018-05-08

Gezocht: lastige reststromen

Op weg naar een circulaire industrie zoekt Deltalinqs Energy Forum doorlopend naar nieuwe wegen en initiatieven om dit doel te bereiken.

2018-05-04

Uniforme veiligheidsregels voor binnenvaartschepen bij containerterminals

De Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators (VRTO) en de vertegenwoordigers van de containerbinnenvaart (BLN & LINc) werken nauw samen om de veiligheid van de binnenvaartoverslag verder te verbeteren.

2018-05-02

Rotterdam ‘Port of the Year’ voor zeevarenden

Op 23 april jongstleden is bij de ILO in Geneve, door directeur-generaal Guy Ryder, Rotterdam uitgeroepen tot 'Port of the Year 2018'. Rotterdam kreeg de prijs voor de inspanningen om een gastvrije haven voor zeevarenden te zijn, niet alleen voor cargo's.

2018-04-30

Masterclass 'Huur of erfpacht'

Leden van Deltalinqs voeren vaak felle discussies met het Havenbedrijf Rotterdam over de hoogte van huurprijzen of erfpachtcanon. Veel bedrijven zijn van mening dat het Havenbedrijf zijn eigen concurrentiepositie ondergraaft door te hoge huurprijzen te willen rekenen.

2018-04-30

Bestuursbenoeming Deltalinqs

Willemien Terpstra (Vice President Fuels van LyondellBasell) heeft zitting genomen in het bestuur van Deltalinqs. Zij heeft de zetel overgenomen van Max van der Meer (Huntsman) en vertegenwoordigt de kernsector chemie.

2018-04-30

Energietransitie: uitdaging voor technische werknemers

Op papier hebben technici die werken in het petrochemisch cluster goede kansen om over te stappen naar een andere sector.

2018-04-30

Samen bereik je meer: twintig jaar CargoCard!

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de CargoCard werd gelanceerd in de Rotterdamse haven. Deze innovatie zorgt ervoor dat dagelijks tienduizenden chauffeurs veilig en snel kunnen laden en lossen op meer dan 65 locaties in Nederland, België en Duitsland.

2018-04-26

Aandacht voor technisch geschoold personeel op MBO-niveau blijft nodig

LyondellBasell Maasvlakte was op maandag 16 april jongstleden het ontmoetingspunt van de Deltalinqs-stafleden met René Scholtes (Operations Manager), Esther Clason (Manager Employee Communications) en Robert Tieman (Manager Sustainability & Business Development).

2018-04-26

Helderheid over fakkels!

Fakkelen is een veiligheidsmaatregel en hoort bij het starten of stoppen van het productieproces.

2018-04-25

DU-masterclass 'Rijnmonds Leiderschap'

De training uit het basispakket 'Rijnmonds Leiderschap' van 5 april jongstleden was alweer voor de zesde keer een verdieping op de succesvolle training 'Veiligheid, Cultuur en Leiderschap/anders kijken naar veiligheid' die reeds zeven keer heeft plaatsgevonden.

vorige
1 2 3 ...