Nieuws

2022-05-17

Deltalinqs Jaardiner: Rotterdams leiderschap is nodig, we moeten NU versnellen!

Die oproep deed voorzitter Victor van der Chijs aan de aanwezigen van het 21e Deltalinqs Jaardiner op maandag 16 mei 2022 in de RDM Onderzeebootloods. “Er is leiderschap van alle betrokkenen nodig; van bedrijven, de havenbeheerder en zeker ook de overheid. En we hebben haast, moeten meters maken, want er is veel werk aan de winkel. Als we nu geen tempo maken, halen we de klimaatdoelen niet,” stelde Victor in zijn jaarrede. “Maar het gaat lukken, daar ben ik van overtuigd. Rotterdam heeft een echte can do-mentaliteit en we kennen onze rol en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als het ergens kan, dan is het hier."

2022-05-10

Minister EZK brengt werkbezoek aan Rotterdamse haven

Op 9 mei maakte minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens kennis met het haven- en industriegebied van Rotterdam. Tijdens een werkbezoek (dat Deltalinqs samen met VNCI en Havenbedrijf Rotterdam organiseerde) toonde de minister veel interesse in het concrete aanbod voor de klimaatopgave dat vanuit het cluster Rotterdam-Moerdijk werd aangedragen.

2022-05-08

Zienswijze Deltalinqs op woningbouwplannen Vlaardingen

Deltalinqs heeft haar zienswijze kenbaar gemaakt over de ontwerpbestemmingsplannen met woningbouwlocaties gelegen in de Rivierzone Vlaardingen, direct aan de overzijde van het Rotterdamse Haven en Industrieel Complex.

2022-05-08

Nieuwe Richtlijnen Tijdelijke Bouwwerken 2022

In het Rijnmondgebied zijn bedrijven gewend om elk jaar vergunningen aan te vragen voor de op het terrein aanwezige keten en tijdelijke gebouwen. Voor meer informatie waren er richtlijnen tijdelijke bouwwerken, waarin technische eisen stonden vermeld.

2022-05-08

Deltalinqs-podcast over inefficiëntie en uitdagingen in de logistiek

"Nederland geeft de haven niet de liefde die het verdient. De Rotterdamse haven komt vaak negatief in het nieuws, bijvoorbeeld met vervuiling en ondermijning, maar we hebben ook zoveel moois," zegt Deltalinqs-bestuurslid Kees Groeneveld in aflevering 8 van ‘Diepgang’.

2022-05-08

FERM Port Cyber Café: op zoek naar een praktische oplossing voor een cyberveilige keten

In het tweede Port Cyber Café van 2022 ging het gesprek over praktische stappen die reeds genomen worden voor een cyberveilige keten en stappen die de ondernemers in de Rotterdamse haven nog kunnen nemen. Aan tafel bij moderator Chris sprak onder meer Vincent Schijven van TÜV Nederland over CYRA.

2022-05-08

Secretaressedag 2022: met RIBS door de haven

Het Deltalinqs-secretariaat dankt de collega’s in het netwerk jaarlijks op Secretaressedag met een bijeenkomst. Omdat dit twee jaar niet mogelijk is geweest, was het dit keer tijd voor iets extra’s.

2022-05-08

Deltalinqs CEO-overleg over sociale transitie en het belang van human capital

Eindelijk kon het weer live doorgaan, het 8e Deltalinqs CEO-overleg op 20 april. Het was wederom een zeer geslaagd overleg, dat met dank aan Pieter van Oord heeft plaatsgevonden in het kantoor van Van Oord aan de Nieuwe Maas. De zeer actuele onderwerpen, sociale transitie en het belang van human capital, stonden dit keer centraal. Zowel de sprekers als de deelnemers hebben hun persoonlijke kennis en ervaringen op deze onderwerpen in alle openheid en vertrouwen gedeeld.

2022-04-29

Koole neemt energietransitie als uitgangspunt nieuwe organisatie

Koole Terminals, deelnemer aan het Deltalinqs Climate Program, werkt zowel intern als extern aan de energie- en grondstoffentransitie en verduurzaming van bedrijfsprocessen. Program director Sanneke van der Kley: "In ons plan 'Koole 2.0' richten we onze organisatie opnieuw in, met de energie- en grondstoffentransitie als uitgangspunt."

2022-04-29

H-vision op World Hydrogen Summit

Op 9, 10 en 11 mei houdt de Sustainable Energy Council (SEC) in nauwe samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam de World Hydrogen Summit in Ahoy Rotterdam.

2022-04-29

Enthousiasme over inzet warmtepompen

De warmtepomp is een effectief apparaat om vrijkomende proceswarmte nuttig te gebruiken. Daarmee zet de industrie een grote stap vooruit in energiebesparing, elektrificatie en dus CO2-besparing. Maar wat komt er in de praktijk allemaal bij kijken? Daarover ging het webinar Warmtepompen op 1 april, georganiseerd door het Deltalinqs Climate Program (DCP) en het Fieldlab Industriële Elektrificatie (FLIE).

2022-04-29

Hoge gasprijs: stimulans voor afbouw?

Hoge gasprijzen, de oorlog in Oekraïne en het plan van de EU om versneld van Russisch gas af te gaan én de energietransitie te versnellen, hebben grote impact op grootgebruikers van gas. Wat zijn de mogelijkheden op de korte en lange termijn? Daarover hield Deltalinqs op 13 april een webinar samen met de Amsterdamse collega’s van ORAM.

2022-04-29

Drie maatregelen voor versnelling transitie industrie

Het meest recente IPCC-rapport maakt opnieuw duidelijk dat er geen tijd te verliezen is in de energie- en grondstoffentransitie. Ook TNO, partner in het Deltalinqs Climate Program, publiceerde recent een paper met dezelfde boodschap.

vorige
1 2 3 ...