Deltalinqs Energy Forum

Deltalinqs Climate Program

Het Deltalinqs Climate Program (DCP) betekent: samenwerken aan de klimaattransitie van het Rotterdamse Haven Industrieel Complex. In het DCP werkt Deltalinqs met zijn leden en partners aan drie thema’s: energiemix & infrastructuur, alternatieve brandstoffen & energiedragers en circulaire haven & industrieBinnen deze drie thema’s is de rol van het DCP om de juiste partijen met elkaar te verbinden, die partijen van informatie en inspiratie te voorzien en innovatieprojecten te starten.

Daarom maken de leden van Deltalinqs, vertegenwoordigd door de ambassadeurs, afspraken over de samenwerking en over de projecten. Deze afspraken noemt Deltalinqs, net als in voorgaande jaren, de 'Letters of Cooperation' (LOC's). Voor 2021 zijn vijf LOC's getekend door de ambassadeurs en Deltalinqs. 

Bekijk de animatie - beschikbaar in het Nederlands en in het Engels - om te zien welk stappenplan het industriecluster Rotterdam-Moerdijk heeft uitgewerkt om de energie- en grondstoffentransitie te realiseren.

Een aantal concrete voorbeelden van projecten waar het DCP momenteel aan werkt, zijn:

- Klimaattafel Haven en Industrie Rotterdam-Moerdijk
Versnellingshuis Energietransitie
- H-vision
- Fieldlab Industrial Elektrification (FLIE)

Nieuws

2021-07-20

Gedeputeerde Jeannette Baljeu trekt samen met Deltalinqs op in versnelling transitie

Provincie Zuid-Holland en de partners van het Deltalinqs Climate Program trekken samen op om de energie- en grondstoffentransitie in Rotterdam te doen slagen. Gedeputeerde Jeannette Baljeu legt uit waar momenteel vooral de aandacht op gericht is. Zo werkt zij samen met Deltalinqs aan bijvoorbeeld het verkrijgen van subsidiegeld vanuit de EU voor transitieprojecten en aan de nieuwe energie-infrastructuur.

2021-07-19

Deltalinqs-podcast over renewables en circulariteit

Onlangs startte Deltalinqs met een nieuw initiatief: de Deltalinqs-podcast ‘Diepgang’, waarin Roelof Hemmen (bekend van RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en Radio 538) in elke aflevering met een gastspreker in gesprek gaat over de toekomst van de haven en industrie in Rotterdam.

2021-07-19

Clusterpagina Platform Verduurzaming Industrie

Het cluster Rotterdam-Moerdijk heeft de ambitie om haar verduurzamingsopgave meer in detail te presenteren. Op dit moment staan de zes clusterplannen van Nederland alleen op de website van het Klimaatakkoord.

Meer nieuws