068617_ett_tankopslag096

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

port-of-rotterdam-view-between-pipes-at-a-gasterminal-hr

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

fva150417_sjorders_matrans637_0

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

054522_containerachterdek_mn-14

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Onderwijs &
Arbeidsmarkt
Milieu &
Duurzaamheid
Innovatieplatforms 
Infrastructuur &
Bereikbaarheid
Ondernemersklimaat 
Veiligheid &
Security (safety)

Nieuws

DeltaPORT Donatiefonds helpt bij bouw maquette vesting Brielle

Met steun van het DeltaPORT Donatiefonds gaat er een maquette worden gemaakt van de historische vesting Brielle. Komend jaar is het 450 jaar geleden dat ‘Den Briel’ door de Watergeuzen werd heroverd op de Spaanse bezetters. De maquette, met een afmeting van vier bij vijf meter, krijgt een permanente plek in het Historisch Museum Den Briel.Na de bevrijding was Den Briel de eerste vrije stad in de Noordelijke Nederlanden. Historisch gezien was het ook de start van de vorming van de Nederlandse staat. De bouw van de maquette, in een schaal 1:250, is een initiatief van de Stichting Eersteling Der Vrijheid. Deze stichting werkt nauw samen met de gemeente Brielle en de stichting Brielle 2022 aan de organisatie van de herdenking van de bevrijding van de vesting. Specialisten van Miniworld Rotterdam en twee regionale modelbouwverenigingen maken samen de maquette.Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Nieuw contractorlid Mercon stelt zich voor

Multidisciplinair aannemer Mercon is als contractorlid toegetreden tot het netwerk van Deltalinqs. Het veelzijdige bedrijf uit Gorinchem met een prefab locatie in Bulgarije heeft zich in het laatste decennium ontwikkeld van voornamelijk een constructiebedrijf tot een multidisciplinaire aanbieder van maatwerkoplossingen in alle marktsegmenten waarin het actief is. Vandaag is het woord aan Jacco van der Kamp, CEO Mercon: “Via Deltalinqs kunnen we goed op de hoogte blijven van wat er speelt in de markt.”

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst 2020_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds, het 'burenfonds' van de Rotterdamse haven, heeft in 2021 € 325.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en 75 bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.