Slider homepage www.2

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

Slider homepage www.4

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

Slider homepage www.1

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

Slider homepage www.3

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Nieuws

Even voorstellen: nieuw lid Impala Terminals Group

Impala Terminals Group levert opslagfaciliteiten voor natte en droge bulk en heeft daarvoor 45 terminals beschikbaar verdeeld over 29 landen. Daarnaast levert Impala haar klanten logistieke diensten. Onlangs kocht Impala een bestaande terminal op de Maasvlakte. "Die terminal zijn we nu aan het aanpassen aan onze wensen", zegt general manager Christiaan van Nielen. "Naar verwachting kunnen we daar eind 2025 de op- en overslag van natte bulk verzorgen."

Even voorstellen: nieuw lid MSCN

In het Botlekgebied verrijst een compleet nieuwe MXDA-fabriek. De Japanse chemieproducent Mitsubishi Gas Chemical Co. Ltd. gaf de productie en verkoop van MXDA in licentie aan Mitsubishi Specialty Chemicals Netherlands (MSCN). "MXDA, meta-xylenediamine, is een grondstof die je terugvindt in allerlei coatings", vertelt plantmanager Arno Met. "Na uitharding is die coating dan krachtig gehecht en weer- en waterbestendig. MXDA zit bijvoorbeeld in de verflagen van windturbines op zee."

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

PR-bijeenkomst DPD 2023_367x276


Het DeltaPORT Donatiefonds, het 'burenfonds' van de Rotterdamse haven, heeft in 2022 ruim € 300.000,- in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en 75 bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.