068617_ett_tankopslag096

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

port-of-rotterdam-view-between-pipes-at-a-gasterminal-hr

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

fva150417_sjorders_matrans637_0

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

054522_containerachterdek_mn-14

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Onderwijs &
Arbeidsmarkt
Milieu &
Duurzaamheid
Innovatieplatforms 
Infrastructuur &
Bereikbaarheid
Ondernemersklimaat 
Veiligheid &
Security

Uitgelicht

Highlight

Coronavirus

Lees meer

Nieuws

2020-05-29

Vertraging energietransitie Rotterdam door stikstofaanpak

De vergunningverlening voor de haven- en industriële bedrijven zit sinds de uitspraak van de Raad van State al een jaar op slot. De door het Kabinet voorgestelde structurele aanpak met een ‘evenwichtig’ pakket aan natuur- en stikstofreducerende maatregelen (ter waarde van 5,1 miljard euro) lost hier vrijwel niets in op. Het leidt niet tot de benodigde stikstofdepositieruimte en geeft veel onzekerheid voor de Rotterdamse haven- en industriebedrijven.

2020-05-29

Klimaatadaptatie in mainport Rotterdam

Donderdag 28 mei heeft het webinar Klimaatadaptatie plaatsgevonden over de impact die de nieuwe weersextremen hebben op het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het webinar is verzorgd door Wesly Rumpf en Jeroen Rijsdijk van ons buitengewoon lid Arcadis.

2020-05-28

Castelein: overslagdaling Rotterdam richting 30%

De verwachting dat de Rotterdamse haven uitkomt op een overslagdaling richting 30% in het tweede kwartaal van dit jaar lijkt uit te komen. Dat heeft CEO Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam gezegd in een exclusief interview met Nieuwsblad Transport.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds – het 'burenfonds' voor de haven – heeft in 2019 € 275.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en zeventig bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.