Slider homepage www.2

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

Slider homepage www.4

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

Slider homepage www.1

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

Slider homepage www.3

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

OMSLAG_DJI_0194

Impact conflict Rusland-Oekraïne op Rotterdamse haven

Lees verder

Nieuws

Nieuw masterplan Rotterdamse haven en industrie broodnodig

De energietransitie is in volle gang en de grondstoffentransitie komt geleidelijk op gang. Deze nieuwe transitie heeft een gigantische impact op het Rotterdamse havengebied. Niet alleen qua fysieke ruimtebehoefte en energiegebruik, maar ook qua omslag in het denken over de toekomstige activiteiten van de bedrijven in de industriële ketens. Tijd voor een nieuw masterplan Rotterdamse haven, vinden Harry van Dijk (Deltalinqs) en Rajat Bhardwai (Power2X).

Neste en Airbus maken samen vaart met 100% duurzame vliegtuigbrandstof

Neste en vliegtuigbouwer Airbus hebben onlangs de handen ineengeslagen om het gebruik van 100% duurzame vliegtuigbrandstof in de luchtvaartsector te stimuleren. Sustainable Aviation Fuel (SAF) is, na minder vliegen, anno 2023 dé oplossing om de uitstoot van broeikasgassen door vliegreizen te verminderen, zo menen beide bedrijven. Neste past momenteel haar bestaande bioraffinaderij in de Rotterdamse haven al aan voor de productie van SAF.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst 2020_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds, het 'burenfonds' van de Rotterdamse haven, heeft in 2021 € 325.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en 75 bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.