Slider homepage www.2

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

Slider homepage www.4

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

Slider homepage www.1

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

Slider homepage www.3

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

OMSLAG_DJI_0194

Impact conflict Rusland-Oekraïne op Rotterdamse haven

Lees verder

Nieuws

Deltalinqs Jaardiner: Energietransitie is onze Toren van Babel

We praten wel met elkaar, maar communiceren niet. Dat stelde Deltalinqs-voorzitter Victor van der Chijs in zijn speech tijdens het 22e Jaardiner op maandag 15 mei 2023. Hij trok daarbij de vergelijking met het Bijbelverhaal over de Toren van Babel. Iedereen had hetzelfde doel: een heel hoge toren bouwen om zo in de hemel te komen. Maar dat plan viel volledig in duigen. Niemand verstond elkaar omdat iedereen een andere taal sprak. “Vergelijk dat met nu”, zei van der Chijs, “onze ‘hemel’ is de aarde die leefbaar moet blijven. Iedereen weet dat we snel moeten veranderen, maar de manier waarop, daarover verschillen we ernstig van mening. De energietransitie is onze Toren van Babel.”

Klaar voor volgende generatie duurzame industrie

Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw is J. de Jonge een begrip in de regio Rijnmond. En overigens ook ver daarbuiten. In de loop van de tijd is het familiebedrijf, met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië internationaal gegroeid. Onlangs maakte het bedrijf, dat al bijna twintig jaar lid is van Deltalinqs, bekend dat het in Vlaardingen een nieuwe klimaatneutrale productiefaciliteit en hoofdvestiging gaat bouwen.

Op koers naar een inclusieve haven

Op 12 april 2023 ondertekenden Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, TNO en Maritime Delta de samenwerkingsovereenkomst Inclusieve Haven. Deze overeenkomst richt zich op het bevorderen van diversiteit en inclusief werkgeverschap in de Rotterdamse haven en is een direct resultaat van doorbraakproject 2 van de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE). Naast de vier bovengenoemde partijen, werkt onder meer ook de gemeente Rotterdam mee aan dit doorbraakproject.

Informatiebijeenkomst over toekomst industriële restwarmte

Steeds meer wijken worden aangesloten op bestaande warmtenetten en met WarmtelinQ komt er nieuwe transportcapaciteit beschikbaar om de warmte ook naar andere steden te brengen. Maar hoe wordt op dit moment deze restwarmte opgevangen en welke kansen liggen er op dit gebied? Daarover gingen stakeholders uit de industrie op 19 april met elkaar in gesprek tijdens een live bijeenkomst, georganiseerd door Deltalinqs in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en WarmtelinQ.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst 2020_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds, het 'burenfonds' van de Rotterdamse haven, heeft in 2021 € 325.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en 75 bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.