068617_ett_tankopslag096

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

port-of-rotterdam-view-between-pipes-at-a-gasterminal-hr

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

fva150417_sjorders_matrans637_0

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

054522_containerachterdek_mn-14

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Onderwijs &
Arbeidsmarkt
Milieu &
Duurzaamheid
Innovatieplatforms 
Infrastructuur &
Bereikbaarheid
Ondernemersklimaat 
Veiligheid &
Security

Highlight

Coronavirus

Lees meer

Nieuws

2021-01-19

Oproep tot oplossing stikstofcrisis en gunstig investeringsklimaat tijdens Deltalinqs Videocast

Gisteravond - 18 januari 2021 - is de Deltalinqs Videocast uitgezonden als alternatief voor het 21e Deltalinqs Jaardiner, dat als gevolg van de coronamaatregelen dit jaar niet door kon gaan. Een van de onderwerpen die onder leiding van moderator Roelof Hemmen uitgebreid aan de orde kwam, was de stikstofcrisis. Dagelijks bestuursleden Kees Groeneveld (Directeur Euro Nordic Logistics), Leo Ruijs (CEO Hutchison Ports ECT Rotterdam) en Jos van Winsen (Vice President NL/DK, General Manager Shell Pernis) benadrukten dat deze crisis enorme impact heeft op het investerings- en ondernemersklimaat van de haven, zij reageerden daarmee ook op de videoboodschap van demissionair minister Hoekstra.

2021-01-13

Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Victor van der Chijs wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De besturen van beide organisaties hebben daarmee unaniem ingestemd. Na een kennismakings- en inwerkperiode vanaf half januari tot en met maart, zal hij op 1 april 2021 officieel als voorzitter van start gaan.

2021-01-11

Brexit: werkproces invoer veterinaire goederen

Sinds 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk (VK) een derde land. Dit heeft gevolgen voor de import van veterinaire goederen. Deze goederen uit het VK moeten nu een veterinaire inspectie ondergaan op een daartoe aangewezen inspectiecentrum (IC). Hierdoor veranderen de regels en processen voor importeurs die veterinaire goederen vanuit het VK de EU binnenbrengen.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds – het 'burenfonds' voor de haven – heeft in 2019 € 275.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en zeventig bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.