Coronavirus-slider-4

Coronavirus

Coronarichtlijnen Deltalinqs blijven gehandhaafd

De Corona-aanpak gaat door: als je klachten hebt, blijf je thuis en laat je je testen, je zorgt voor een goede hygiëne en je houd 1,5 meter afstand van anderen. Om het aantal contactmomenten beheersbaar te houden, werken de Deltalinqs-medewerkers in ieder geval tot 1 november 2020 zoveel mogelijk vanuit huis.

Voor Deltalinqs blijft gelden, de continuïteit van onze dienstverlening blijft onverminderd doorgaan, al is het in aangepaste vorm.

Wat betekent dit concreet?
  • Fysieke afspraken bij ons op kantoor vinden tot 1 november 2020 beperkt, onder de geldende richtlijnen van het Kabinet, plaats. In het geval wij op kantoor zijn, doen wij dit gecontroleerd en nemen wij de noodzakelijke maatregelen in acht, zowel voor onszelf als voor onze bezoekers.
  • Alle grotere fysieke vergaderingen, bijeenkomsten, et cetera zijn tot 1 november 2020 omgezet naar vergaderen op afstand (via MS Teams).
  • In de afgelopen maanden zijn we binnen Leren & Inspireren overgeschakeld van de fysieke bijeenkomsten, zoals de masterclasses, naar de online webinars. In samenwerking met de buitengewone leden hebben we nu ruim tien webinars voor 500 deelnemers georganiseerd. Door de zeer positieve reacties over met name de effectiviteit van het online deelnemen (drempelverlagend, tijdbesparend en het achteraf nog beschikbaar blijven van de opnamen via ons YouTube-kanaal), houden we het aanbod op deze wijze in stand. Momenteel zijn we bezig met de planning in het najaar. Wanneer u suggesties heeft voor onderwerpen, dan ontvangen we deze graag via pronk@deltalinqs.nl.
  • De medewerkers zijn via de mobiele telefoons en/of per e-mail bereikbaar. Voor de contactgegevens zie: https://www.deltalinqs.nl/medewerkers.
  • De interne doorkiesnummers staan doorgeschakeld naar de mobiele telefoons of vallen terug op een ingesproken bandje.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Indien er relevante wijzigingen optreden dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

De focus ligt op gezond blijven en alles zoveel mogelijk te laten doordraaien.

Nieuwsbrieven

Nieuws

2020-08-27

Chemiebedrijf Wilmar kijkt met vertrouwen naar de toekomst

Voorheen brachten wij u via de Nieuwsbrief Corona op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Nu in de maandelijkse Mailinqs, bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de Coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen. Vandaag het woord aan Job Dekker, plant manager bij Wilmar Oleochemicals.

2020-08-18

Coronarichtlijnen Deltalinqs blijven gehandhaafd

De Corona-aanpak gaat door: als je klachten hebt, blijf je thuis en laat je je testen, je zorgt voor een goede hygiëne en je houd 1,5 meter afstand van anderen. Om het aantal contactmomenten beheersbaar te houden, werken de Deltalinqs-medewerkers in ieder geval tot 1 november 2020 zoveel mogelijk vanuit huis.

2020-08-10

Corona biedt ook kansen voor de haven

In de afgelopen twee maanden is door Erasmus UPT in opdracht van SmartPort en in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, Hutchisonports ECT Rotterdam en Vopak, een quickscan uitgevoerd naar de impact op lange termijn van de Coronacrisis op de haven.

2020-07-30

Buitengewoon lid Adriaanse van der Weel aan het woord

Adriaanse van der Weel is met circa 25 advocaten en drie vestigingen in Rotterdam, Middelburg en Terneuzen een toonaangevend advocatenkantoor. Ons kantoor bestaat inmiddels ruim 115 jaar. En dat is niet zomaar. Wij hechten aan een duurzame relatie en aan korte lijnen met onze klanten gecombineerd met optimale juridische dienstverlening.

2020-07-30

Tronox Botlek bestaat 60 jaar

Voorheen brachten wij u via de Nieuwsbrief Corona op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Nu in de maandelijkse Mailinqs, bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de Coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen. Vandaag is het woord aan Cobus van Zyl, site director bij Tronox Botlek.

2020-07-29

Reisadvies provincie Antwerpen aangepast

Gisteren, 28 juli 2020, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de provincie Antwerpen aangepast van geel naar oranje: alleen essentiële reizen. De (lokale) autoriteiten vragen via koepels en brancheverenigingen om deze informatie breed te delen.

2020-07-01

Nieuwsberichten Corona nu onderdeel van maandelijkse Mailinqs

Deltalinqs heeft tussen 17 april en 5 juni 2020 vijf Nieuwsbrieven Corona uitgebracht. Hierin werden de leden en stakeholders op de hoogte gebracht van relevante kennisgevingen, de recentste nieuwsberichten, verzonden ledencirculaires en geplande webinars.

2020-06-30

EBS bleek goed voorbereid

Voorheen brachten wij u via de Nieuwsbrief Corona op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Nu in de maandelijkse Mailinqs, bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de Coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen. Vandaag het woord aan Jan de Wit, algemeen directeur bij multipurpose bulk terminal en VRMO-lid European Bulk Services (EBS).

2020-06-30

Buitengewoon lid Cataly Partners aan het woord

Ook al hebben de gevolgen van het Coronavirus ons (de eerste weken) allemaal getroffen, wij zien een grote vindingrijkheid bij opdrachtgevers en collega’s om werkzaamheden zo goed mogelijk door te laten gaan. Wat we merken in de industrie is dat het Coronavirus een rem is geweest op de start van nieuwe projecten en dat veel lopende zaken tijdelijk 'on hold' zijn gezet.

2020-06-05

Atzo Nicolaï: energietransitie vraagt om slimme samenwerking

Atzo Nicolai, vanaf 20 januari 2020 aangetreden als voorzitter bij Deltalinqs, heeft een beetje een valse start gehad door het begin dit jaar uitbreken van de Coronacrisis, waardoor de wereld er ineens heel anders uitzag. Kennismaken via een computerscherm is veel minder aantrekkelijk dan de bedrijven echt bezoeken. Nu de pandemie over zijn hoogtepunt lijkt, wordt het tijd om alsnog naar buiten te treden.

2020-06-05

Burenfonds van haven maakt derde 'Coronadonaties' bekend

Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft ook een derde reeks donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het Coronavirus. Voor deze projecten heeft het fonds in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld. Het DeltaPORT Donatiefonds had dit bedrag aanvankelijk gereserveerd voor een extra donatie in het kader van haar vijftig jarig bestaan.

2020-06-05

De overslag in de haven van Rotterdam is in een duikvlucht geraakt

"Grote volle containerschepen, daar hebben we er nu even niet zo heel veel meer van”, zegt Bas Janssen in een interview met Frank de Kruif in het NRC. Wat twee maanden geleden al werd voorspeld, is zich nu aan het voltrekken. De haven van Rotterdam krijgt ongemeen harde klappen. Door een ingezakte wereldhandel loopt de haven miljoenen tonnen overslag van goederen mis.

Meer nieuws

Ledencirculaires

Meer ledencirculaires