Slider H-vision NE en EN

Snel grote hoeveelheden CO2-uitstoot reduceren met waterstof van H-vision

H-vision (English)

Waterstof is één van de oplossingen om de ambitieuze klimaatdoelstellingen voor 2030 te realiseren. Voor 2030 moet de uitstoot van broeikassen 49% lager liggen ten opzichte van 1990. Ambitieus, maar noodzakelijk om de gevolgen van de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De industrie speelt bij het realiseren van deze doelen een belangrijke rol. Het haven- en industriegebied van Rotterdam draagt namelijk voor circa 16% bij aan de landelijke CO2-uitstoot. Om deze doelen te realiseren zijn verschillende partijen in de regio Rotterdam een samenwerking aangegaan onder de naam H-vision. Samen vertegenwoordigen deze partijen de hele waterstofketen, van productie tot eindgebruik.

Na een omvangrijke haalbaarheidsstudie in 2019, werken deze de partners nu aan de vervolgstappen die tot de start van het project moeten leiden. Het concept? Een snelle CO2 reductie door de toepassing van waterstofoplossingen. De CO2-arme waterstof van H-vision biedt een unieke oplossing. Niet alleen kan de waterstof worden gebruikt als brandstof in de industrie, de waterstof wordt gemaakt uit voornamelijk raffinaderijgassen, aangevuld met aardgas. De bij de productie vrijgekomen CO2 wordt opgevangen en opgeslagen.

De partijen zijn: Deltalinqs, Air Liquide, BP, Gasunie, Havenbedrijf Rotterdam, ONYX-Power Rotterdam, Shell, Uniper, EBN, Equinor, Koninklijke Vopak en ExxonMobil. Het H-vision-project wordt uitgevoerd met steun van de provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam.

Meer informatie? Check de website van H-vision: www.h-vision.nl

Nieuws

2020-07-23

Prominente positie H-vision in waterstofvisie Rotterdam

H-vision heeft een prominente positie in de ‘Gemeentelijke Visie op Waterstof’ die Rotterdam op 21 juli presenteerde. De gemeente Rotterdam kiest ervoor om de komende decennia waterstof vooral in te zetten om de industrie te vergroenen en in de rol als grondstof voor de chemie.

2020-07-16

H-vision ontwerpt volledige waardeketen voor blauwe waterstof

De grootschalige productie van koolstofarme waterstof voor de industrie in Rotterdam is weer een stap dichterbij gekomen. Deze maand rondde het team van H-vision de achterliggende projectfase af.

2020-07-09

Waterstofstrategie EU steun in rug H-vision

De waterstofstrategie van de Europese Commissie is een belangrijke steun in de rug voor blauwe waterstof. In het strategiedocument van 8 juli 2020 wordt geconcludeerd dat blauwe waterstof – door de commissie aangeduid als koolstofarme waterstof - met name de industrie in staat stelt om voor 2030 de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk terug te dringen.

Meer nieuws