Www - Slider Deltalinqs-podcast Diepgang_def

Deltalinqs-podcast Diepgang

De Deltalinqs-podcast Diepgang is een initiatief van Deltalinqs, waarin Roelof Hemmen in iedere podcast met een gastspreker praat over de toekomst van de haven en industrie in Rotterdam. Waar staan we nu en waar gaan we naartoe én wat zijn de trends en ontwikkelingen die er echt toe doen? Neem een half uurtje de tijd en laat u verrassen en inspireren door hoofdrolspelers uit en deskundigen buiten de haven!

Luisteren naar de podcasts kan ook via Spotify en Google Podcasts:

Logo Spotify.jpg   Logo Google Podcasts.jpg
Aflevering 10

In deze aflevering praat moderator Roelof Hemmen met Marcel van de Kar (global director new energies bij Vopak) over de transformatie van olie en gas naar alternatieve brandstoffen en de omvorming van Vopak van traditioneel tankopslagbedrijf naar speler in de energietransitie.

Aflevering 9

In deze aflevering gaat moderator Roelof Hemmen in gesprek met Margriet Geluk. Zij is Jong Haventalent 2022 en Supply Chain Engineer bij NPRC. Een gesprek over de mogelijkheden van digitalisering in de logistieke keten, data-delen en hoe leuk het is om in de haven te werken, juist als young professional.

Aflevering 8

In deze aflevering gaat moderator Roelof Hemmen in gesprek met Kees Groeneveld, managing director bij Euro Nordic Logistics, voorzitter van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors en bestuurslid van Deltalinqs. Zij praten over de logistieke uitdagingen van de haven, nu en in de toekomst.

Aflevering 7

In deze aflevering spreekt moderator Roelof Hemmen met prof. dr. Jop Groeneweg, hoogleraar Veiligheid in de zorg aan de TU Delft en human factor specialist aan de Universiteit Leiden over veiligheid in de haven. Is de haven veilig? Wat gaat goed en wat kan er beter?

Aflevering 6

In deze aflevering geeft Rob de Wijk (directeur The Hague Centre for Strategic Studies en professor international relations Universiteit Leiden) zijn onomwonden visie op de invloed van China op de internationale wereldhandel in het algemeen en de gevolgen hiervan voor de haven van Rotterdam in het bijzonder.

Aflevering 5

In deze aflevering is Yolande Verbeek (managing director Uniper Benelux) te gast. Zij vertelt over de energie- en sociale transitie, de transformatie van Uniper van fossiel naar duurzaam energiebedrijf en haar persoonlijke drijfveren.

Aflevering 4

In deze aflevering is Ron Kooren (bestuursvoorzitter Albeda college) te gast. Hij vertelt over de huidige arbeidsmarkt, het tekort aan technisch geschoold personeel, de sociale transitie en hoe het onderwijs daarbij kan helpen.

Aflevering 3

In deze aflevering is Bart Leenders (vice president global production Neste) te gast. Hij vertelt over circulariteit, renewables en de plannen van Neste op dat gebied. Ook reageert hij op een paar scherpe stellingen en geeft hij een persoonlijk inkijkje aan de hand van een aantal korte persoonlijke vragen.

Aflevering 2

Annet Koster, directeur (KVNR), is in deze aflevering te gast. Zij geeft een kleine persoonlijke inkijk en haar visie over innovatie, duurzaamheid en de uitdagingen in de zeescheepvaart én haar reactie op de gastcolumn van SmartPort.

Aflevering 1

Deze aflevering staat in het teken van de introductie van onze voorzitter Victor van der Chijs en wat hij als voorzitter voor onze leden gaat betekenen. 

Column SmartPort
 SMARTPORT_LogoPayoff_RGB_POS.jpg

In elke podcastaflevering verzorgt SmartPort een column over de beeldvorming van de haven in 2050. Deze kennishub slaat een brug tussen de wetenschap en het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Met het inspireren tot en het organiseren van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek, zorgt SmartPort met de juiste kennis voor versnelling van innovatie in de haven.