Q. Magazine

Q. Magazine

Samenwerken, kennisdelen en continue ontwikkelen zijn kritische succesfactoren voor elke onderneming in de Rotterdamse haven. Q. is het jaarlijks magazine van Deltalinqs, waarin deze thema’s aan de orde komen.

In interviews met leden en stakeholders wordt de impact van de activiteiten van Deltalinqs benadrukt. Het eerste nummer van Q. staat in het teken van 'Leren & Inspireren' met een uitgebreid en professioneel aanbod van Masterclasses, Seizoenlezingen, Workshop en Trainingen.

Wat vinden we in Q.?
‘Vaak geven we elkaar applaus, soms schuurt het’, luidt de heldere titel van het duo-interview tussen burgemeester Aboutaleb en directeur Bas Janssen. In dit interview staan vragen centraal als: Leren bedrijfsleven en overheid van elkaar? En weten zij elkaar te inspireren? En ook strafrechtadvocaat Elisa Benhaim, werkzaam bij Sjöcrona Van Stigt, legt uit waarom haar bijdrage aan de training 'Opvang van overheden' niet alleen inspirerend is voor de deelnemers aan de training, maar ook voor haarzelf: "Ik kan hier veel praktijkkennis opdoen, waardoor ook ik beter in mijn vak word. Je merkt dat deelnemers de kennis echt goed oppikken."

De Jaaragenda 2018 'Leren & Inspireren' geeft inzicht in alle data van bijeenkomsten, workshops en trainingen van alle Deltalinqs-domeinen en het Deltalinqs Energy Forum. Overzichtelijk, actueel, uitdagend en uiteraard ook inzichtelijk op www.deltalinqs.nl/agenda.

Columniste Petronel Bijlsma gaat in op ‘more chiefs than indians’ en de vier ‘v’s’;  visie, vertrouwen, verbinding en vakmanschap. Het Deltalinqs team vult de boekenkast met titels als ‘Brein@Work’, ‘Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers’ en ‘Prosperity without Growth’. Met ‘Rotterdam, maak een beetje haast met sociale innovatie, anders mis je de boot!’ prikkelt hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management Henk Volberda met een vriendelijke wake-up-call. In Q.uotes krijgt de lezer even rust en inspiratie.

Nummer 1
Het Q. Magazine nummer 1 is op het 18e Deltalinqs Jaardiner uitgereikt aan de 500 aanwezigen. En dit wordt in de derde week van januari 2018 - in een oplage van 3000 stuks - verspreid onder politici, bestuurders, leden van het DeltaPORT Donatiefonds en natuurlijk de leden van Deltalinqs. Q. Magazine is ook te lezen op www.deltalinqs.nl.

Hebt u Q. met plezier gelezen, of heeft u juist een vraag over een artikel? De redactie ontvangt graag uw reactie via anspach@deltalinqs.nl.