Brexit shortsea

Brexit shortsea

Krachten bundelen om leden en niet-leden voor te bereiden op Brexit-oplossingen. Douane, Portbase en Deltalinqs organiseerden op 26 november 2018 een werksessie met de shortsea-bedrijven. Voorbereiding op een harde Brexit blijft cruciaal.

Mogelijke deal
De update door de Douane bracht alle aanwezigen weer met beide benen op de grond na de hoopvolle nieuwsberichten van een ‘mogelijke deal’ het weekend ervoor. Portbase gaf vervolgens het belang van ketensamenwerking aan en zoomde daarbij in op enkele zeer praktische processen. Dit leidde tot geanimeerde vragen van de aanwezigen voor wie deze processen dagelijkse kost zijn.

Solide
Portbase biedt met haar services een solide houvast voor bedrijven die zich nu (nog) moeten voorbereiden. Maar dan moet het wel nu gebeuren was de gezamenlijke boodschap van Portbase en de Douane.

Kers
Als kers op de taart werd een sneak preview gegeven van de nieuwe website Get Ready for Brexit die binnenkort live gaat en waar alle logistieke ketenpartijen in één oogopslag relevante Brexit-informatie en beschikbare services kunnen vinden. Hoewel je nooit 100% van je doelgroep bereikt, hebben we na deze sessie wel het grootste gedeelte van onze betroffen leden aan tafel gehad om ze te doordringen van de noodzaak om in actie te komen. Daarnaast bieden we ook concrete handvatten en oplossingen. Deal or no deal, Rotterdam zal de best voorbereide haven zijn voor handel met het VK na 29 maart.