Wereldhavendagen: MBO is Werelds!

Wereldhavendagen: MBO is Werelds!

‘Werelds!’ is het thema van de 40e Wereldhavendagen. Wat ooit als een ééndaags evenement Maritiem ’78 is begonnen, is uitgegroeid tot Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival.

Jaarlijks wordt het evenement bezocht door honderdduizenden bezoekers verdeeld over drie volle dagen. Deltalinqs stimuleert de samenwerking tussen bedrijven en het mbo-onderwijs binnen het Proces- en Maintenance College Rotterdam. ‘Werelds!’ staat ook voor het succes van het Proces- en Maintenance College Rotterdam en dit wordt tijdens de Wereldhavendagen in een aparte bijeenkomst met betrokken partners en studenten gevierd.

Ieder eerste weekend van september staat Rotterdam geheel in het teken van de haven. Het verstevigen van de band tussen haven, stad en haar natuurlijke achterland is waar de Wereldhavendagen om draaien. Op het evenemententerrein, het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de deelnemende bedrijven en activiteiten elkaar af. Loop over de kades en breng een bezoek aan de diverse schepen, bekijk de spectaculaire demonstraties op het water en geniet van een hapje en een drankje. Beleef ook de zaterdagavondshow, waarvoor mensen van heinde en verre naar Rotterdam afreizen. Alles is  aanwezig om van een bezoek aan de Wereldhavendagen een compleet weekend uit te maken. De toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Deltalinqs-leden zetten hun poorten open tijdens de Wereldhavendagen. Voor de excursies, waar je een uniek bezoek brengt aan bedrijven in het havengebied, dien je een excursiekaartje te kopen. Meer informatie over het programma op 1, 2 en 3 september 2017 vind je op www.wereldhavendagen.nl.