DeltaPORT Donatiefonds helpt restauratie molen De Hoop

DeltaPORT Donatiefonds helpt restauratie molen De Hoop

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft met een forse financiële bijdrage het 'maalvaardig' maken van molen De Hoop in Abbenbroek dichterbij gebracht.

Met het geld van het donatiefonds hoopt stichting Molenbehoud Nissewaard molen De Hoop volgend voorjaar weer in bedrijf te hebben.

Molen De Hoop dateert uit 1842 en tot 1947 is er op windkracht graan gemalen. Daarna is nog jarenlang de krachtstroom werkende hamermolen gebruikt. In 1974 is de toen vervallen molen aangekocht door de toenmalige gemeente Abbenbroek en de familie Zandijk, om enkele jaren later te worden gerestaureerd. Om De Hoop weer 'maalvaardig' te maken moeten enkele bouwkundige aanpassingen worden uitgevoerd en het nodige aan 'molenaarswerk' worden gedaan.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund.

Donaties
Recent heeft het DeltaPORT Donatiefonds ook financiële bijdragen toegekend aan de organisatie van de Ronde van Katendrecht. Tijdens deze ronde en het bijbehorende programma op zaterdag 26 en zondag 27 mei zullen de naam en het beeldmerk van het DeltaPORT Donatiefonds terugkeren op de rugnummers en de jurywagen.

Ook is een donatie toegekend aan de organisatie van het Historisch Stadsspektakel waarmee op 15 en 16 juni de Slag bij Vlaardingen wordt herdacht. Een bijdrage is er ook voor de wielerronde in Albrandswaard op 20 juni, voor activiteiten in Schiedam in het kader van de Operadagen Rotterdam (18-27 mei), voor de stichting Move voor een buddyproject voor kinderen uit minder bedeelde wijken en studenten, voor Circus Rotjeknor voor een bijzondere voorstelling en voor de stichting Klassiek in Rhoon voor een reeks concerten in de hervormde kerk.

De lokale adviescommissies hebben de afgelopen weken donaties toegekend aan onder meer Bridgeclub Albrandswaard voor een bridgecursus voor ouderen, Harmonievereniging Barendrecht voor de aankleding van de juniorslaggroep, Tafeltennisvereniging Bernisse voor ledenwerfactiviteiten, voetbalvereniging Vierpolders voor de aanschaf van doelen, de stichting Confro in Charlois voor theater in de wijk, wijkplatform Delfshaven-Zuid voor de rijdende theetuin, Ster op Zuid in Feijenoord voor openluchttheater in de Afrikaanderwijk, Hockey Club Voorne in Hellevoetsluis voor de aanschaf van speelvoorzieningen, koor Together in Hoek van Holland als bijdrage voor het jubileumconcert, voetbalvereniging Meeuwenplaat in Hoogvliet voor de aanschaf van vier pupillendoelen, muziekvereniging De Maassluise Harmonie als bijdrage voor het jubileumconcert, scouting Rozenburg voor de aanschaf van reddingvesten, buurthuis De Poort in Schiedam voor een cultureel programma, EHBO-vereniging Spijkenisse voor de aanschaf van een reanimatiepop, zanggroep Ratatouille in Vlaardingen voor de organisatie van een concertreeks en vogelvereniging De Siervogel in Westvoorne als bijdrage voor het prijzenpakket voor een vogeltentoonstelling.