Brexit: de impasse duurt voort

Brexit: de impasse duurt voort

Vandaag, 29 maart 2019, had D-Day moeten zijn voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Maar meer dan duizend dagen overleg hebben geleid tot een onduidelijke politieke situatie zonder besluit.

Premier May biedt zelfs aan op te stappen op voorwaarde dat het parlement vandaag alsnog instemt met haar voorstel.

Zonder dat akkoord blijven er slechts twee weken over om uiterlijk 12 april 2019 met een alternatief voorstel te komen. Afgelopen maandag werd door het parlement over niet minder dan acht andere scenario’s gestemd, zonder succes.

Ook met het korte uitstel tot en met 12 april 2019 blijft voorbereiding essentieel. Bedrijven die afwachten en zich niet aanmelden bij het port community system Portbase lopen het risico de boot letterlijk te missen. Zonder de juiste documenten staat een vervoerder straks vast op een tijdelijke parkeerplaats totdat hij alles alsnog geregeld heeft.

Tijdens deze korte adempauze kijken wij op dinsdag 2 april met een andere blik naar dit bijzondere proces tijdens onze Lentelezing: Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kijkt de Britse kiezer na vandaag aan tegen de politici die het land moeten besturen? Heeft Rotterdam zich met de juiste urgentie voorbereid? én Hoe nu verder?

Alsnog aanmelden voor de Lentelezing en meepraten met Lia van Bekhoven, Caroline Nagtegaal-van Doorn, Henk Zuidgeest en Mark Dijk kan hier.

Nieuwsbrief Get ready for Brexit