Deltalinqs Climate Program

Nieuws

2020-03-20

Subsidies verduurzaming industrie

Deze periode waarin veel regulier werk niet door kan gaan, biedt wellicht aan sommigen de kans om zich te richten op een subsidieaanvraag voor een verduurzamingsproject. Er zijn daarvoor flink wat regelingen, die tijdens de Deltalinqs-informatiebijeenkomst Subsidies verduurzaming industrie op een rijtje zijn gezet. Op 9 maart 2020 gaven verschillende sprekers van het Ministerie van EZK en RVO hierover uitleg. Daarbij was veel aandacht voor de nieuwe regeling MOOI en verbreding van de SDE+.

2020-03-31

Peter de Weijs: "De opties blijven open."

Vandaag verscheen in Europoort Kringen een mooi artikel over het project H-Vision. Projectdirecteur Peter de Weijs neemt ons mee in zijn ambitie, de route naar het einddoel en de vraagstukken die hij onderweg denkt tegen te komen. Optimistisch en met visie.Foto: Pierre Crom

2020-03-30

David Peters (Stedin): "Focus verleggen naar duurzaam energie- en productiesysteem"

Met vijf ‘Letters Of Cooperation’ (LOC’s) hebben verschillende leden en partners van het Deltalinqs Climate Program afgesproken om in 2020 te werken aan de nieuwe energiemix & infrastructuur, alternatieve brandstoffen & energiedragers en een circulaire haven & industrie. Allemaal met als doel een succesvolle energie- en grondstoffentransitie te realiseren.

2020-02-14

Word jij onze nieuwe collega projectleider circulair?

Voor het Deltalinqs Climate Program zijn wij op zoek naar een fulltime junior projectleider circulair, met kennis van en affiniteit met de energietransitie in de Rotterdamse haven en industrie, met name gericht op de circulaire industrie. Iemand die zelfstandig en snel nieuwe onderwerpen aanpakt, proactief en resultaatgericht is en beschikt over organisatietalent.

2020-02-14

Informatiebijeenkomst subsidies verduurzaming industrie

Op 17 februari 2020 heeft minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang SDE++ en eerste openstelling SDE++ 2020. Deze regeling is een verbreding ten opzichte van de SDE+-regeling: nu gaat het niet alleen om duurzame energie, maar om het bereiken van CO2-reductie. Op maandagmiddag 9 maart 2020 wordt door Deltalinqs Climate Program, RVO, Ministerie van EZK en Havenbedrijf Rotterdam een speciale informatiebijeenkomst gehouden over deze en andere regelingen.

2020-02-14

Aantrekkelijk om over te stappen op Rotterdamse wind

Voor veel bedrijven in de Rotterdamse havensector kan het interessant zijn om over te stappen op elektriciteit uit Rotterdamse wind. Je bespaart dan niet alleen CO2, je bent ook aantrekkelijker voor grote multinationals als zakenpartner.

2020-02-14

H-vision: nieuwe directeur en nieuwe fase

Peter de Weijs is de nieuwe projectdirecteur van H-vision. De Weijs, die vergelijkbare rollen had bij Rijkswaterstaat, TenneT en Gasunie, ziet uit naar de nieuwe fase van het project.

2020-02-14

Handelsmissie energietransitie naar Texas, USA

Benieuwd hoe ze in Houston, USA, omgaan met de energietransitie? Wederzijdse investeringsmogelijkheden verkennen of nieuwe technologieën bespreken? Ga dan mee met de handelsmissie onder leiding van premier Mark Rutte, van 20 tot en met 24 april 2020.

2020-02-14

Green Leaders bijeen voor duurzaam bedrijfsleven

Meer dan zestig leiders uit het bedrijfsleven kwamen begin februari samen op uitnodiging van het platform duurzaam bedrijfsleven. Tijdens de bijeenkomst kreeg de CEO van Greenchoice de Green Leaders Impact award.

2020-02-10

Opleiding Energietransitie

Deltalinqs Climate Program organiseert dit voorjaar opnieuw een vierdaagse Deltalinqs-opleiding Energietransitie. In de cursus komt aan bod hoe je praktisch invulling geeft aan de technologische uitdagingen én de commerciële kansen die de veranderingen bieden.

2020-02-10

Grote groei vrachtwagens op LNG

Tussen nu en 2030 moet het aantal Nederlandse vrachtwagens op (bio)LNG groeien van 558 naar ruim 7.000. Een van de manieren om dit te stimuleren is een subsidie op het tanken van LNG, een maatregel die per 1 januari 2020 is ingegaan.

2020-02-07

Afspraken voor verduurzaming 2020

Samen naar een toekomstbestendig, duurzaam en slim Haven en Industrieel Complex. Dat is het motto waaronder bedrijven, overheden, netbeheerders en kennisinstellingen de handen ineenslaan voor verduurzaming van het Rotterdamse havengebied.

2019-12-20

Ambities 2020 vastgelegd in vijf LOC's

Samen naar een toekomstbestendig, duurzaam en slim Haven en Industrieel Complex. Dat is het motto waaronder bedrijven, overheden, netbeheerders en kennisinstellingen de handen ineenslaan voor verduurzaming van het Rotterdamse havengebied. Tijdens de drukbezochte eindejaarsbijeenkomst van het Deltalinqs Climate Program zijn met veel enthousiasme en optimisme vijf nieuwe Letters of Cooperation (LOC's) voor het jaar 2020 getekend.

vorige
1 2 3 ...