Opnieuw DCP-ambassadeur benoemd tot Havenman van het Jaar

Opnieuw DCP-ambassadeur benoemd tot Havenman van het Jaar

Jan Overdevest is benoemd tot Havenman van het Jaar 2022. De jury prees hem onder andere om zijn inzet op het gebied van duurzaamheid in de Rotterdamse havengemeenschap. Jan Overdevest is al jarenlang ambassadeur van het Deltalinqs Climate Program, net als de voorgaande Havenman van het Jaar Bart Leenders (Neste).

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam koos voor Jan Overdevest vooral vanwege de aankondiging van een nieuw depot voor lege containers op de Maasvlakte. Ook heeft de Waalhaven Group samen met Matrans plannen voor een andere containerterminal op de Maasvlakte. Daarnaast heeft Jan zijn benoeming te danken aan zijn inzet voor de havengemeenschap. Als ambassadeur van het Deltalinqs Climate Program zet hij zich in voor uitstootvrij transport en uitstootvrije overslag in de haven. De Waalhaven Group investeert zelf ook in de elektrificatie van zijn terminals.

Felicitatie
"Graag feliciteer ik Jan Overdevest van harte met deze eervolle benoeming", zegt Alice Krekt, directeur van het Deltalinqs Climate Program. "Jan is al jarenlang ambassadeur van het Deltalinqs Climate Program. Vooral in een rol van warme pleitbezorger van verduurzaming van transport en logistiek, waarbij hij met zijn eigen Waalhaven Group het goede voorbeeld geeft. Zo stapte hij drie jaar geleden al over op honderd procent groene elektriciteit en is sinds begin 2023 hun havenkraan geëlektrificeerd met vliegwieltechnologie.

Zero emissie loont
In eerdere interviews in 2020 en 2021 vertelde Jan als ambassadeur al over het starten van zero-emissie-transport, ook als goed lonende investering.