Buitengewone leden

WSP

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met grensverleggende experts die dagelijks werken aan een toekomstige leefomgeving. Met ruim 400 medewerkers, verspreid door het land, biedt WSP in Nederland een breed palet aan dienstverlening op het gebied van bouw, infra, energie, water en milieu. “Enerzijds bieden we de persoonlijke service van een bedrijf met lokale expertise, anderzijds benutten we de wereldwijde expertise van 55.000 internationale collega’s om de meest complexe projecten uit te voeren en klanten te helpen bij het waarmaken van hun ambities. Samen adviseren, ontwerpen en ontwikkelen we creatieve en innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen.”

Innovatie en duurzaamheid in de industrie
“Future Ready is ons wereldwijde duurzaamheid- en innovatieprogramma waarmee we invulling geven aan de noodzaak en maatschappelijke wens om onze leefomgeving toekomstbestendig en innovatief in te richten. Door op de toekomst te anticiperen, kunnen we vandaag zinvolle acties ondernemen. Dit doen we door de belangrijkste trends in klimaatverandering, samenleving, technologie en natuurlijke hulpbronnen te volgen en te analyseren. Wij lopen daarin voorop in de energietransitie en adviseren en ontzorgen onze opdrachtgevers in de meest uiteenlopende vraagstukken. Onze vanzelfsprekendheid van het Future Ready-denken combineren wij met de harde eis dat ons werk aansluit bij de visie van onze klanten. Hiermee helpen we onze opdrachtgevers binnen hun opgaven voorbereid te zijn op de toekomst. Samen zorgen we ervoor dat onze ontwerpen en adviezen hun volledige toekomstige potentieel vervullen.”

Met die gedachte bedient WSP zijn klanten in het Rotterdamse havengebied, waar het bedrijf vooral actief is op het gebied van ondergrondse infrastructuur. “Wij bieden onze expertise bij haalbaarheidsstudies en ontwerpvraagstukken voor kabels en leidingen en kunnen daarnaast vanuit ons kantoor in Hoogvliet ook het beheer en toezicht doen. Oude leidingen geschikt maken voor waterstof? Wij weten waar we over praten.”

Nieuwsbericht
03-09-2021 Nieuw buitengewoon lid WSP stelt zich voor