Agenda

Webinar Walstroom (RHDHV)

De inzet van walstroom in de Rotterdamse haven is veelbelovend. Maar waar moet u bijvoorbeeld aan denken als uw terminal aan de slag wil met walstroom voor de zeevaart? Laat u tijdens dit webinar, dat wij samen met Royal HaskoningDHV en Havenbedrijf Rotterdam organiseren, bijpraten over de mogelijkheden van walstroom.  

Deltalinqs ziet in walstroom op vele fronten kansen voor de vergroening van de haven en de regio. Door schepen aan de stekker te leggen, verbetert de luchtkwaliteit, reduceert de stikstofdepositie, beperkt dat het (nest)geluid van schepen en is dat goed voor het klimaat. En daarin staan wij niet alleen. Europa werkt aan concrete doelen voor walstroom in het kader van Fit for 55, er is recent rijkssubsidie beschikbaar gekomen en lokaal werkt de gemeente Rotterdam samen het Havenbedrijf aan de uitrol van een walstroomstrategie.

Het realiseren van walstroom is echter niet eenvoudig, daar komt veel bij kijken. Buitengewoon lid Royal HaskoningDHV neemt u in vogelvlucht mee in de praktische uitvoering van walstroom. Havenbedrijf Rotterdam zal vervolgens ingaan op wat u kunt verwachten van de Rotterdamse walstroomstrategie en hoe te komen tot een versnelling en opschaling van walstroom in de Rotterdamse haven. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel. Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met de uitnodiging voor de online sessie. 
Meer informatie: Jacqueline Pronk, tel. 06-12918139.

Datum en tijdstip:
2022-05-24T10:00:00 2022-05-24T11:15:00
Locatie:
MS Teams
Adres:


Aanmeldperiode:
2022-03-01T08:30:00 2022-05-23T17:00:00