Agenda

Webinar 'End-of-life Strategy' (IES)

Systemen en apparaten worden steeds ouder (aging) en ondertussen vinden er allerlei ontwikkelingen plaats waardoor jouw systemen verouderd kunnen raken. Maar wanneer heeft een systeem het einde van zijn levensduur bereikt? Wat voor vormen van end-of-life bestaan er eigenlijk allemaal en hoe kan je deze vormen van end-of-life op een structurele wijze aanpakken, bijvoorbeeld met behulp van predictive of condition based maintenance?

Deze vragen worden steeds belangrijker voor aging assets. Vaak wordt er alleen gekeken naar de technische aspecten van end-of-life, maar ook andere aspecten zoals financieel, service en economisch zijn bepalend voor de levensduur van een asset. Het is hierbij ook belangrijk om rekening te houden met de risico’s van de betrokken assets om geschikte vervangingstermijnen te bepalen. Technieken zoals predictive maintenance en condition based maintenance kunnen helpen met het bepalen van wanneer vervanging geschikt. Maar vervanging of verwijdering zijn niet de enige oplossingen voor aging assets. Er bestaan ook andere duurzamere opties voor veroudering.

IES Asset Management heeft in opdracht van een gerenommeerd bedrijf in de farmaceutische industrie een strategie ontwikkeld voor het optimaliseren van het end-of-life proces voor een groot aantal assets. Tijdens de ontwikkeling van de strategie stonden de rapportage en CAPEX-cyclus centraal zodat de strategie ondersteunend is voor het bepalen en aanvragen van budgetten.

Ter ondersteuning van deze strategie is een op maat gemaakte end-of-life tool ontwikkeld die helpt met het verzamelen van de benodigde gegevens en het bepalen van de gepaste aanpak.

Sascha Stikkelorum en Kees Leijs van IES Asset Management hebben de end-of-life strategie ontwikkeld voor en toegepast bij de opdrachtgever. Voor de ontwikkeling van de strategie en tooling heeft Sascha zelfs een NxtGen Award gewonnen van het IAMNL! Tijdens dit webinar vertelt ze dan ook graag hoe je kan beginnen met het ontwikkelen van een end-of-life strategie, hoe het toegepast kan worden in onder anderen de chemische industrie en de logistiek en hoe de strategie en tooling kan helpen met het aanpakken van aging assets en het optimaliseren van het end-of-life proces.

Na afloop van het webinar krijgen deelnemers aan de live-sessie een vereenvoudigde versie van het end-of-life tool toegezonden.

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel. Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met de uitnodiging voor de online sessie. 
Meer informatie: Jacqueline Pronk, tel. 06-12918139.

Datum en tijdstip:
2021-05-20T15:00:00 2021-05-20T16:15:00
Locatie:
MS Teams
Adres:


Aanmeldperiode:
2021-04-15T08:30:00 2021-05-19T17:00:00