Buitengewone leden

IES Asset Management

Het vinden van de juiste balans tussen de prestaties van je bedrijfsmiddelen, de bijkomende risico’s en het afwegen van levensduurkosten is best een serieuze uitdaging. En al helemaal als daarbij de lat hoog ligt. Goed assetmanagement is hierbij onontbeerlijk.

Ons aanbod
IES Asset Management (IES) is een zelfstandig, no-nonsense ingenieurs-adviesbureau dat organisaties helpt assetmanagement te implementeren. Praktisch gezien betekent dit dat samen met de opdrachtgever de bedrijfsdoelstellingen worden vertaald naar assetmanagementdoelstellingen en vervolgens naar werkprocessen voor engineering, beheer en onderhoud en in op risico gebaseerde onderhouds- en investeringsplannen. Zowel voor de lange als de korte termijn.

Daarnaast biedt IES de diensten Maintenance & Reliability Engineering, Maintenance Talent en opleidingen en trainingen aan:

  • Maintenance & Reliability Engineering: het uitvoeren van onderhoud is geen doel op zich, maar is erop gericht om een aantoonbare bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen.
  • Maintenance Talent: wanneer er tijdelijke ondersteuning nodig is, biedt IES detacheringsmogelijkheden.
  • Opleidingen en trainingen: het zijn de mensen achter de techniek die het verschil maken. Opleiding en training is dan ook heel belangrijk. Onze opleidingen staan bekend als kwalitatief zeer goed, praktisch toepasbaar en altijd actueel.

Een greep uit ons opleidingsaanbod
Het succesvol implementeren van assetmanagement vergt de nodige inspanning. Persoonlijk leiderschap en verandermanagement zijn hierbij onmisbaar. Immers assetmanagement, met de procesgerichte ketenbenadering, vraagt om andere competenties van medewerkers.

Tijdens de opleiding ‘Persoonlijk Leiderschap voor Asset Managers’ leer je om als leidinggevende in een assetmanagementomgeving de implementatie van assetmanagement te (bege)leiden. En wat dit van jou vraagt als leidinggevende. Bij de opleiding ‘Verandermanagement’ ga je nog een stapje verder. Je leert een brug te slaan tussen het toepassen van theoretische verandermodellen in de praktijk, het emotionele effect van iedereen binnen de organisatie en je eigen rol als verandermanager in een assetmanagementomgeving. De opleidingen geven je inzicht, richting en tools, zodat je het direct kan toepassen in je eigen omgeving. 

Gecertificeerd Asset Manager worden?
Samen met IIR heeft IES de internationaal erkende ‘IAM Certificate in Asset Management’ (CIAM) en ‘IAM Diploma in Asset Management’ (DIAM) opleidingen ontwikkeld. In vijf dagen tijd krijg je een breed en compleet overzicht van assetmanagement en word je klaargestoomd om het formele IAM-examen te volbrengen. Beide opleidingen worden gewaardeerd met het cijfer 8+ en hebben een 'first-time-right' examenscore van meer dan 80%! Verder zijn al meer dan 600 examenkandidaten opgeleid.

Meer informatie
Nieuwsgierig naar ons complete aanbod? Neem een kijkje op onze website (www.iesbv.nl) of neem contact op met Diederik van Leeuwen, tel.: 070-7400470.

Masterclasses/bijeenkomsten
20-05-2021 Webinar End-of-life Strategy
05-09-2019 Asset management/ageing assets