Agenda

Webinar Risico’s en uitdagingen voor de logistiek in een verander(en)d douane-speelveld (Ploum)

In Nederland kennen we een constructieve samenwerking tussen publieke en private partijen; in de Rotterdamse haven vertaalt zich dat onder meer in een intensieve dialoog tussen enerzijds bedrijfsleven en anderzijds de Douane, LNV en de NVWA.

De afgelopen jaren is het toezicht op internationale goederenstromen steeds intensiever geworden. Autoriteiten die toezicht houden en handhaven, zoals de Douane, staan in toenemende mate onder druk en dat heeft ook zijn weerslag op logistiek dienstverleners zoals cargadoors, terminals en expediteurs. De keten automatiseert en digitaliseert steeds verder ten behoeve van een efficiënt proces zowel qua afhandeling als toezicht en handhaving. Van logistiek dienstverleners lijkt verwacht te worden dat zij steeds autonomer kunnen werken en te allen tijde compliant zijn. Zijn de verantwoordelijkheden en risico’s voor de betrokken spelers duidelijk en acceptabel of dreigen de verwachtingen die aan de logistiek worden gesteld door te schieten? Jikke Biermasz, advocaat en partner Douane, Handel en Logistiek bij Ploum Rotterdam Law Firm gaat tijdens dit webinar op dit thema in aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel. Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met de uitnodiging voor de online sessie. 
Meer informatie: Jacqueline Pronk, tel. 06-12918139.

Datum en tijdstip:
2021-03-11T15:00:00 2021-03-11T16:15:00
Locatie:
Deltalinqs of via MS Teams
Adres:


Aanmeldperiode:
2020-11-30T08:30:00 2021-03-10T17:00:00