Buitengewone leden

Vicoma Consultancy & Engineering

Een onafhankelijk consultancy- & engineeringsbureau
Vicoma Consultancy en Engineering werkt voor veel verschillende klanten aan single- en multidisciplinaire projecten. Wat je van ons kunt verwachten? Een flexibele aanpak. Onze engineers zijn in staat om de meest uiteenlopende projecten van begin tot eind te begeleiden en de engineering uit te voeren. We schakelen snel, met flexibele teams en korte lijnen in de communicatie. Als onafhankelijk bedrijf vinden we het vanzelfsprekend om alleen jouw belang te behartigen; we zijn niet beursgenoteerd of gebonden aan vaste aannemers.

Onze markten
Met veel eigen mensen en kennis in huis is Vicoma je betrouwbare partner voor elk technisch vraagstuk. Primair zijn we actief in de markten (new) energy, heavy industry, tank terminals, food & pharma, chemie, gebouwen en (bio)raffinaderijen.

Disciplines en diensten
Onze engineers zijn gespecialiseerd in vele disciplines als process, piping, productielijnen en machines, elektro en instrumentatie, civiele techniek, verwerken van (chemische) stoffen, kraanbouw en architectuur en bouwkunde. Daarnaast bieden we specifieke diensten aan als haalbaarheidsstudies, basic engineering, detail engineering, constructiemanagement, projectmanagement, procurement en 3D-scanning.

Historie
Vicoma is opgericht in 1962 door Paul Visser, een 24-jarige ondernemer in hart en nieren. In de 60 jaar van ons bestaan hebben we een hoop zien veranderen, zowel in de techniek die we dagelijks toepassen als in de organisatie. Vanuit twee woonhuizen in Rozenburg groeiden we uit tot een internationale organisatie met vier vestigingen in Nederland en één vestiging in India.

Bijeenkomsten/masterclasses
17-04-2023 Masterclass 'De sleutelrol van waterstof in de energietransitie' ism HES en Tauw
19-03-2020 Event Vicoma 'Vattenfall Solar Team & Ioniqa' vervallen vanwege coronauitbraak