Trendsessie voor Young Professionals ‘Het belang van je netwerk’

Trendsessie voor Young Professionals ‘Het belang van je netwerk’

Op 12 april hebben Deltalinqs, KPMG en RMSC de handen opnieuw ineengeslagen voor een trendsessie voor young professionals. Het begint al een traditie te worden; de samenwerking tussen de verschillende sectoren werkt goed en geeft de young professionals de kans om hun eigen netwerk op te bouwen in de haven en maritieme sector. Een win-winsituatie.

Tomas van der Maarel, Jong Haventalent 2023, en oude rot in het vak Peter Goedvolk spraken tijdens de trendsessie met elkaar over bewust netwerken, door van tevoren de lijst met genodigden te bekijken en te bedenken wie je wilt spreken, het imago van de haven blijven aankaarten en natuurlijk het belang van een 'kruiwagentje'. Vervolgens gingen zij met de zaal in gesprek aan de hand van een aantal stellingen.

Vanuit bedrijfsoptiek gezien; personeel vinden is moeilijk, en doordat mensen online tijdens de coronaperiode normaal zijn gaan vinden, is het nu moeilijker om 'in een nieuw netwerk' te stappen. Jonneke de Jong (kwartiermaker HCCE) noemde dit de bubbel door 'de algoritmitisering'. Ze vertelde dat de sector het arbeidsmarktvraagstuk kan tackelen door gezamenlijkheid en door het goede/echte verhaal te vertellen voor de haven en maritieme sector en authentiek te zijn. Benoem de innovatiekracht en laat constructieve verhalen zien. Jonneke benadrukte ook het belang van de kleine zichtbare stappen; vele kleine stappen maken één grote!

Marc Buijs, young professional RMSC, kon dit alleen maar beamen. Hij gaf een overview van de uitkomsten van de survey die 323 young professionals hebben ingevuld. Vervolgens gaf hij nog een aantal hands-on tips voor een memorabel gesprek.

Als klap of de vuurpijl gaf Liana Engibarjan, schipper en binnenvaartinfluencer, een kleurrijke workshop met enorm veel informatie. Hierin stond de vraag centraal: Hoe zet je jezelf en je onderwerp (voor haar de binnenvaart) echt op de kaart?

Bij de afsluiting concludeerden Peter en Tomas: wees jezelf, wees trots op de sector en je werk, en ga met open vizier het gesprek aan – vroeger via de telefoon waar je kwartjes in moest gooien, maar nu ‘gewoon online’ en 'gewoon offline'. De combi van offline en online netwerken is super, dat werd goed zichtbaar tijdens de netwerkborrel; mensen deelden hun LinkedIn-profielen en toasten op de nieuwe contacten.

Klik hier voor het volledige verslag van de bijeenkomst.

Het volgende event voor young professionals is op woensdag 11 oktober 2023. Heb je een suggestie voor een onderwerp of wil je op de genodigdenlijst, stuur dan een berichtje naar pronk@deltalinqs.nl.