Webinar wegwerkzaamheden

Webinar wegwerkzaamheden

Op woensdag 27 maart vond een webinar plaats over actuele werkzaamheden aan infrastructurele projecten in de regio Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst werd uitgebreid stilgestaan bij de overwegingen waarmee rekening is gehouden, met name in de planning van de werkzaamheden en de tolheffing. Ook werden alternatieve routes besproken met de leden van Deltalinqs.

Peter-Bert van Herwijnen (omgevingsmanager Rijkswaterstaat) praatte de deelnemers bij over de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug die vanaf 13 april plaatsvinden. Vervolgens werden de werkzaamheden aan de Hartelbrug (vanaf augustus 2024) toegelicht door Arjen Francke (omgevingsmanager provincie Zuid-Holland).

Daarna volgde uitgebreide een voorlichting over de tolheffing en de ingebruikname van de Maasdeltatunnel door Jörgen van der Meer, omgevingsmanager Blankenburgverbinding bij Rijkswaterstaat en Arjan van Vliet, omgevingsmanager tijdelijke tolheffing Blankenburgverbinding bij het Ministerie van IenW. Remie Tops (ViaVerder) en Frank de Winter, Koen Peeters en Sabrina Loves (Rijksdienstwegverkeer) gingen tot slot dieper in op de tolheffing en e-Tol. Meer informatie over de tolheffing voor de Blankenburgverbinding is te vinden via: www.e-tol.nl.

We kijken terug op een informatieve sessie waarbij de deelnemers meer zicht hebben gekregen op de komende werkzaamheden en volop vragen konden stellen.

De opname terugkijken kan hier

Beschikbare presentaties