Gaan voor een baan krijgt landelijk vervolg

Gaan voor een baan krijgt landelijk vervolg

Het programma Gaan voor een Baan! krijgt een landelijk vervolg. Vanwege het succes van dit project in Rotterdam-Zuid hebben 19 burgemeesters eind vorig jaar afgesproken eenzelfde soort project, met baangarantie, in hun gemeente uit te rollen.

Deltalinqs stond samen met het Techniek College Rotterdam en het STC (Scheepvaart en Transport College) aan de wieg van dit programma. Daarna is dit opgepakt en uitgebreid door het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, waar sinds 2012 projecten op het gebied van school, werk, wonen, veiligheid en vrije tijd zijn gericht op het versterken van Rotterdam-Zuid en het inlopen van de achterstanden.

Gaan voor een baan heeft, naast het maken van gedegen LOB-jaarplannen, de AanDeBak-garantie in het leven geroepen: mbo-studenten zijn al bij de start van hun opleiding zeker van een baan én een goed salaris. Die banen bevinden zich in de zorg, haven en techniek. Met de AanDeBak-garanties wil men discriminatie tijdens de sollicitatieprocedure voorkomen. Dit draagt bij aan de diversiteit en inclusie van het gebied, zo ook van de haven. De garanties zijn dan ook een concrete KPI binnen het project Inclusieve Haven.

Wilt u meer informatie over de garanties of het project Inclusieve Haven? Neem dan contact op met Isabelle Kolen.