Trendsessie Digitalisering voor Young Professionals

Trendsessie Digitalisering voor Young Professionals

De tweede Trendsessie voor Young Professionals, een nieuw soort bijeenkomst die wij eerder dit jaar ontwikkelden en in samenwerking met KPMG en Rotterdam Maritime Services Community (RMSC) organiseren, had als onderwerp digitalisering.

In deze sessie, die plaatsvond op 24 juni jongstleden, stonden innovaties die de haven en maritieme sectoren efficiënter maken centraal.

Tijdens de keynote van Johan Smits (KPMG) kwam onder andere het coachen van 'leaders' op elk niveau binnen bedrijven die datagedreven moeten gaan werken aan bod. Juist hier is een rol weggelegd voor de young professionals. Daarna nam moderator Menno Taal de deelnemers mee langs de pitches van:

  • Portbase – Donald Baan
  • Data Safe House voor toekomstige energie-infrastructuur – Wiebe Buist
  • Vopak – Rob Kraaijenbrink - ‘Vopak-woordenboek voor data’
  • TechBinder – Aldwin Schroot
  • KPMG – Max Kerkers

Vervolgens kon er heerlijk ouderwets gestemd worden op stellingen als ‘Wie er verantwoordelijk zou moeten zijn voor de standaardisatie van data; de overheid of het bedrijfsleven? en ‘Wie neemt het voortouw?’. De young professionals vonden dat het bedrijfsleven dit moet doen, maar er mag wel snel een betrouwbare standaard komen. Het duurt te lang om op de overheid te wachten, maar het is nu ook nog niet door het bedrijfsleven opgepakt. Wel zijn er mooie initiatieven zoals die van DCSA (Digital Container Shipping Association).

De bijeenkomst vond plaats tijdens het 73e CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos in Rotterdam en bood de deelnemers eveneens een prima netwerkgelegenheid.

Tijdens een volgende trendsessie willen we de young professionals samen met hun senior collega’s aan de slag laten gaan: ‘Working across generations’. Meer informatie hierover volgt na de zomerperiode.