FERM in beweging

FERM in beweging

Het gaat goed met FERM sinds de organisatie per 1 januari 2021 een stichting is geworden. Er zit veel leven in de website ferm-rotterdam.nl en er wordt hard gewerkt om de informatievoorziening verder uit te breiden. Het nieuwe communicatieplatform voor participanten is medio maart gelanceerd.

Dit platform is onderdeel van de nieuwe dienstverlening van FERM en is een digitale ontmoetingsplaats voor deelnemers om onderling securityvraagstukken te bespreken en best practices te delen. Ook wordt er regelmatig securitynieuws en dreigingsinformatie gepubliceerd. Het portal is toegankelijk voor de participanten van de betaalde dienstverlening van FERM.

Poster bewustwording cybersecurity
Digitalisering biedt kansen, maar ook uitdagingen. De Rotterdamse Haven moet altijd doorgaan, zeker nu we in de komende weken de enorme drukte, veroorzaakt door de opstopping in het Suezkanaal te verwerken krijgen. Hoe zorg je dan dat informatie veilig blijft? Momenteel loopt vanuit een samenwerking tussen Deltalinqs, KPN en diverse ROC-scholen in de Europoort-regio een project, waarbij studenten bij bedrijven in het havengebied langsgaan om hen bewust te maken van FERM. Deze bedrijven ontvangen de A2-poster ‘Haal cybercriminelen niet aan boord’, deze kan zichtbaar in bedrijfsruimtes worden opgehangen. Wilt u ook vijf tips van FERM aan de muur hangen? Download de poster.

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.