Cyberweerbaarheid en stichting FERM

Cyberweerbaarheid en stichting FERM

Cyberaanvallen zijn de laatste tijd aan de orde van de dag. Nationaal en internationaal opererende bedrijven, klein en groot, het maakt niet uit; iedereen krijgt vroeg of laat te maken met hackers of cybercriminelen. ‘Dit is een wake-up call’ kopten de media na de wereldwijde cyberaanval met ransomware afgelopen juli. Daarom brengen wij graag nogmaals de stichting FERM onder uw aandacht.

De stichting FERM heeft als doel bedrijven in de mainport Rotterdam blijvend te ondersteunen bij het verhogen van hun cyberweerbaarheid. FERM helpt uw bedrijf weerbaar te maken tegen digitale verstoringen. Door samenwerking met collega’s in de keten, kan dit effectief en met schaalvoordelen van collectieve inkoop van diensten.

Bedrijven die zich als participant aansluiten bij FERM krijgen, naast de reguliere diensten voor deelnemers (nieuwsbrief, website en de openbaar toegankelijke Port Cyber Cafés), de volgende aanvullende diensten voor het bedrag van € 3.500,- excl. btw per jaar (+ eenmalig € 1.500,- aansluitkosten):

  • it-portaal voor interactie en kennisdeling tussen participanten;
  • communicatie over zeer relevante, vertrouwelijke en actuele dreigingsinformatie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) inclusief handelingsperspectief;
  • cyberweerbaarheidsscan;
  • gezamenlijke trainingen en oefeningen;
  • jaarlijkse crisisoefening.

Vouchers voor participanten
De cyberweerbaarheidsscan die FERM aan participanten biedt, is een organisatorische basisscan ter waarde van € 1.500,-, uitgevoerd door CGI. Bestaande én nieuwe participanten ontvangen hiervoor een voucher, die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten. In aanvulling daarop krijgen participanten bovendien nog een voucher van € 3.500,-, die ingezet kan worden voor een uitbreiding op deze scan, voor een OT-scan of voor de uitvoer van een handelingsperspectief (training, awareness campagne, et cetera). FERM dient hierin als (gezamenlijk) inkoopportal.

Dankzij bovenstaande constructie met vouchers is € 5.000,- van de investering al direct vrij inzetbaar voor een inzichtelijke scan en één of meerdere trainingen.

Meer weten over FERM en over wat u kunt doen om de cyberweerbaarheid van uw organisatie én van de gehele keten te verhogen? Bekijk dan de infographic over de FERM dienstverlening of meld u direct aan op ferm-rotterdam.nl/participant-worden