Antje Koster nieuwe programmadirecteur sociale transitie

Antje Koster nieuwe programmadirecteur sociale transitie

Op 1 juni 2023 is Antje Koster gestart als programmadirecteur sociale transitie bij Deltalinqs. Zij zal zich richten op alle vraagstukken binnen het thema arbeidsmarkt in de Rotterdamse haven en industrie, inclusief de relaties met het onderwijs. Vanuit Deltalinqs wordt zij de coördinator van de activiteiten uit de HCCE-agenda (Human Capital Coalitie Energietransitie).

De ambities op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs zijn groot en de urgentie voor een sociale transitie is bijzonder actueel. Deltalinqs zet hier vol op in en dat wordt gestaafd door het aantrekken van de ervaren Antje Koster. Daarnaast heeft Deltalinqs Frits Gronsveld – tot 15 juni de collegevoorzitter van het Scheepvaart en Transportcollege (STC) – aan zich kunnen binden in de rol van aanjager en versneller van de HCCE-agenda.

Antje Koster heeft een lange carrière achter de rug, waarvan een groot deel in verschillende senior HR-posities. Zij werkte als HR-Manager bij HES International, de grootste Europese speler in de bulkoverslag, en daarvoor onder meer bij Vopak en vakbond FNV. 

Antje: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan met de belangrijke en urgente Human Capital agenda van Deltalinqs en wil daarbij graag mijn brede ervaring inzetten voor de toekomst van de Rotterdamse haven- en industriegemeenschap.” 

Bas Janssen, directeur Deltalinqs: “Wij zijn erg blij met de komst van Antje en de invulling van deze vacature op senior niveau. De urgentie voor het werven, vasthouden en bij- en nascholen van personeel bij de mainportbedrijven is cruciaal voor de transities waar zij voor staan. Ons motto is immers: ‘Samen moeten we de haven maken’. Daarbij is het belangrijk dat we ons als collectief inzetten voor het beter benutten van het volledige arbeidspotentieel van de regio Rijnmond, onder andere door expliciet te werken aan een diverse en inclusieve haven.”