Meerjarige steun provincie voor Deltalinqs Climate Program

Meerjarige steun provincie voor Deltalinqs Climate Program

Om de energie- en grondstoffentransitie in de Rotterdamse haven te kunnen maken, is veel nodig. Deltalinqs Climate Program verbindt hiervoor de juiste partijen, inspireert en informeert bedrijven. Ook starten we innovatieve projecten. De provincie Zuid-Holland steunt Deltalinqs Climate Program voor de komende drie jaar met een subsidie van € 500.000,-.

Met de Subsidieregeling Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland (RNIZ) streeft de provincie ernaar om de vernieuwing van de Zuid-Hollandse economie te ondersteunen en te versnellen. De subsidie voor Deltalinqs Climate Program is erg goed nieuws, omdat de Provincie hiermee een meerjarige support geeft en dat is zeer belangrijk bij ontwikkeling van innovaties.

Lang niet alle aanvragen voor de subsidieregeling worden gehonoreerd door de Provincie. Met de subsidie kan Deltalinqs Climate Program het netwerk verstevigen en nog meer activiteiten ontwikkelen, bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren. Verder kunnen we twee extra innovatieve en duurzame projecten per jaar gaan uitvoeren, binnen de Letters of Cooperation. Ook houden we zes inspiratiesessies per jaar, het Energy Port Congres, zorgen we voor nieuwe aanwas van bedrijven die mee gaan doen en komt er een vervolg op de vorig jaar gehouden Energy in Transition Course.

Klimaatdoelen en innovatie
Met de subsidie steunt de provincie Zuid-Holland ons programma meerjarig, waarmee wij een nog betere bijdrage kunnen leveren aan de regionale, landelijke én internationale klimaatdoelen. Bovendien helpt het bij het versterken van de concurrentiepositie van de bedrijven in de Rotterdamse haven omdat de regio en de bedrijven zo steeds innovatiever worden.