Buitengewoon lid NautaDutilh aan het woord

Buitengewoon lid NautaDutilh aan het woord

Het Coronavirus heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd risico voor de volksgezondheid en de impact op de wereldeconomie is aanzienlijk. Dit leidt tot veel onzekerheid, zowel voor burgers, als voor bedrijven. Advocatenkantoor NautaDutilh biedt juridisch support voor door de Coronacrisis geraakte bedrijven en ondernemers.

Speciale opgerichte COVID-19 webpagina voor bedrijven
Het advocatenkantoor heeft een speciale sectie op hun website ingericht om juridische vragen en issues te adresseren, die bij bedrijven kunnen opkomen in het verband met de Coronaviruscrisis. Aangezien de situatie met de dag verandert, wordt de pagina dagelijks bijgehouden.

De advocaten geven op de webpagina bijvoorbeeld aan op welke contractbepalingen ondernemers nu moeten letten. Het Coronavirus heeft namelijk een grote impact op nationale en internationale toeleveringsketens, productie- en logistieke processen, internationale diensten en andere aspecten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit kan resulteren in het niet of te laat nakomen van contractuele verplichtingen. NautaDutilh heeft enkele praktische adviezen voor u op een rijtje gezet, met betrekking tot commerciële contracten en bepaalde contractuele bepalingen die bijzondere aandacht verdienen.

Telefonische support voor MKB-ondernemers en zzp’ers (kosteloos)
Ook is het kantoor gestart met laagdrempelige juridische hulp voor MKB-ondernemers en zzp'ers die geconfronteerd worden met juridische vragen rondom COVID-19. Een speciaal opgericht team helpt hen kosteloos op weg bij vragen over bijvoorbeeld de noodpakketmaatregelen van de overheid of over lopende contractuele verplichtingen. Via een formulier op de website kunnen ondernemers en zzp’ers aangeven voor welke juridische vragen ze staan. De advocaten van NautaDutilh bellen hen vervolgens zo snel mogelijk terug (in elk geval de volgende werkdag) om tijdens een kort telefoongesprek de mogelijke opties te bespreken.

Managing partner Petra Zijp licht het pro-bono-initiatief toe: "We weten dat veel ondernemers en zzp'ers zich geconfronteerd zien met juridische vragen, maar mogelijk niet goed weten bij wie ze daarvoor terechtkunnen en ook veel andere dingen aan hun hoofd hebben. Tegelijkertijd zien wij dat veel van onze advocaten graag hun expertise willen inzetten om anderen te helpen. Daaruit is vervolgens dit initiatief ontstaan. Het doel is dat de ondernemer of zzp’er weet welke mogelijkheden hij of zij heeft en hoe (juridisch) verder te handelen."