Buitengewoon lid AKD Benelux Lawyers aan het woord

Buitengewoon lid AKD Benelux Lawyers aan het woord

Al meer dan 10 jaar is AKD Benelux Lawyers aangesloten bij het netwerk van Deltalinqs. Het fullservice Beneluxkantoor biedt al sinds jaar en dag juridische dienstverlening aan bedrijven in het havengebied. Vandaag is het woord aan advocaat Erik Dans: “Deltalinqs blijft voor ons een belangrijke ingang om gevoel te houden bij wat er allemaal speelt in de haven.”
30-7 Buitengewoon lid AKD Benelux Lawyers aan het woord - Erik Dans_klein.jpg

Specialisten op elk terrein van juridische dienstverlening
Met ruim 475 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf in België, Nederland en Luxemburg behoort AKD tot een van de grootste kantoren van het land. Erik Dans: “AKD is een fullservice kantoor, met specialisten op elk terrein van juridische dienstverlening. Op het gebied van het bestuursrecht en omgevingsrecht, mijn vakgebied, hebben we 35 medewerkers.” Lid worden van Deltalinqs was daarom een logische stap volgens Dans: “Al ruim 10 jaar zijn we binnen het netwerk actief en het is voor ons een hele nuttige manier geweest om op de hoogte te blijven van wat er speelt bij onze klanten, want de haven is onze achtertuin. Ook voor AKD is het van belang dat de haven goed functioneert en het is daarom goed dat we via webinars, masterclasses en andere gelegenheden in contact kunnen komen met het netwerk van Deltalinqs.”

De Omgevingswet en stikstof
Wat betreft de werkzaamheden springen de laatste jaren twee zaken erboven uit: de invoering van de Omgevingswet en het stikstofdossier. Dans: “De invoering van de Omgevingswet is opnieuw uitgesteld, maar houdt ons al jaren bezig. Dit is een van de grootste wetgevingsoperaties sinds de Tweede Wereldoorlog en we bereiden ons met de vakgroep voor op de invoering van deze nieuwe wet. Van de een op de andere dag kan vanaf 1 juli 2022 een heel ander wettelijk kader gelden, waarover wij moeten adviseren. Onze klanten moeten hierop ook zijn voorbereid.” Zelf merkt AKD dat daar nog wat te winnen valt: “Het lijkt voor bedrijven soms misschien op een ver van mijn bed show maar het komt er nu echt aan”, zegt Dans.

Misschien nog wel een grotere gamechanger dan de coronapandemie bleek de stikstofcrisis. “Het is natuurlijk een groot en maatschappij-ontwrichtend gezondheidsprobleem, maar zakelijk gezien bleven veel bedrijven tegen de oorspronkelijke verwachting in gewoon doordraaien en het gaat best goed met de economie. Ook bij AKD ging het werk gewoon digitaal door. Maar sinds de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 kan er een stuk minder in de industrie en de bouw. Het is zoeken naar manieren om vergunningen te krijgen zodat bedrijven kunnen blijven ondernemen. De situatie is zeer problematisch, voor de Rotterdamse haven maar eigenlijk voor heel Nederland”, concludeert Dans.

Meer informatie?
Erik Dans
, advocaat AKD Benelux Lawyers (088 - 253 53 23), website: www.akd.eu.