Buitengewoon lid 12hoist4u stelt zich voor

Buitengewoon lid 12hoist4u stelt zich voor

Sinds 2015 mag Deltalinqs het in verticaal transport gespecialiseerde bureau 12hoist4u (lees 'want - to hoist-for-you') tot haar buitengewone leden rekenen. Het bedrijf dat opereert vanuit Houten, is al meer dan tien jaar actief in de Rotterdamse haven op alle domeinen die te maken hebben met hijsen of heffen. Oprichter en directeur van het bedrijf Peter Verhoef over het lidmaatschap van Deltalinqs: “We zijn er langzaam ingerold.”

Brede waaier aan dienstverlening
12hoist4u is gespecialiseerd in consultancy, detachering en trainingen voor hijskraanmachinisten, hijsbegeleiders en riggers, maar ook engineers, instructeurs of veiligheidsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in verticaal transport. Een brede waaier aan dienstverlening, die uniek is in Nederland. Verhoef: “In 2007 is het bedrijf opgericht en we zijn nu met zijn drieën. Het is ontstaan uit de vraag van bedrijven om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van hijsen en heffen. Er bestond in Nederland nog geen bureau dat is gespecialiseerd in verticaal transport en trainingen om te voldoen aan de Arbowetgeving.” Trainingen richten zich vooral op verdere uitleg van wet- en regelgeving, die volgens Verhoef niet altijd even bekend is in de sector. Ondanks de Coronacrisis zijn deze trainingen nog steeds klassikaal te volgen. “Bij de trainingen nemen we uiteraard de RIVM-maatregelen in acht en werken we met kleinere groepen. Centraal staat bij de trainingen begrip kweken voor situaties die niet mogen. Hijsen met een heftruck bijvoorbeeld. Dat mag niet, maar waarom wordt vaak vergeten”, zegt Verhoef.

Flinke kaartenbak
12hoist4u doet ook werving en selectie en beschikt daarbij over een flinke kaartenbak aan gespecialiseerde kraanmachinisten. Verhoef: “Als men het niet meer weet, dan komen ze altijd wel bij ons terecht. Het wil raar lopen als we niet aan de vraag kunnen voldoen, met meer dan 3800 medewerkers waarop we een beroep kunnen doen.” In het netwerk van Deltalinqs is 12hoist4u dan ook wel bekend. “In de DL Contactgroep Arbozaken spreken wij geregeld met de leden, waarbij we input ophalen die we namens Deltalinqs kunnen inbrengen bij de toezichthoudende instantie op verticaal transport. Dat doen we met veel plezier, we hebben een leuke groep en het is erg interactief. Veel leden waren zich er eerst niet van bewust dat Deltalinqs in die stichting een bestuurszetel heeft, maar langzaamaan zien we dat er meer bewustwording is ontstaan. Ook op het gebied van veilig hijsen is dat het geval,” zegt Verhoef. In de haven wordt gelukkig veilig gehesen, volgens Verhoef. Toch ziet hij nog ruimte voor verbetering. “Je ziet dat in de haven bijna alle bedrijven het inmiddels echt wel begrijpen, maar op sommige punten zou het nog wel beter kunnen. Negen van de tien ongevallen kunnen worden voorkomen als er wordt voldaan aan wet- en regelgeving”, concludeert Verhoef.

Meer informatie?
Peter Verhoef
, directeur 12hoist4u, tel.: (030) 634 20 78. Website: www.12hoist4u.com.
Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport: https://www.tcvt.nl/.