Website werkeninderotterdamsehaven.nl gelanceerd

Website werkeninderotterdamsehaven.nl gelanceerd

De website ‘werkeninderotterdamsehaven.nl‘ is op 4 juli 2023 live gegaan. Een initiatief van Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam, waarmee we de bezoeker het Haven Industrieel Cluster van Rotterdam laten zien.

Met video's, foto's, teksten en de banenwijzer worden de mogelijkheden van werken in de haven in beeld gebracht. Daarmee worden deelnemende bedrijven beter zichtbaar voor studenten en werkzoekenden. Het platform, geen vacature-website, is bedoeld om het imago van de Rotterdamse haven een boost te geven en kandidaten aan te sporen direct bij de deelnemende bedrijven te solliciteren.

Lanceringscampagne
Vanaf week 34 (de week voor de Wereldhavendagen) wordt een zes weken durende campagne gestart om het platform breed onder de aandacht te brengen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van fysieke en digitale campagne-uitingen. Denk aan bussen, abri’s, schermen, trams, Radio Rijnmond, Google, Facebook en Instagram. Ook zijn we hoofdsponsor van het MATCH | Career Event tijdens de Wereldhavendagen. Dit is hét evenement voor studenten en young professionals om kennis op te doen over de Rotterdamse haven en om mogelijk toekomstige werkgevers te ontmoeten. De gehele dag zit vol met inhoudelijke workshops, kennissessies en seminars, opgezet door diverse partners en bedrijven.

Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE)
Werkeninderotterdamsehaven.nl is één van de activiteiten die is voortgekomen uit de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE), een gezamenlijk initiatief van Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Techniek College Rotterdam en het STC (Scheepvaart en Transport College), dat gericht is op het aantrekken en behouden van voldoende en gekwalificeerd havenpersoneel.

Socials 
Naast de lanceringscampagne maken we ook gebruik van eigen kanalen van werkeninderotterdamsehaven.nl op Instagram, LinkedIn en Facebook. Deze kanalen worden tegelijk met de campagne gelanceerd en worden vanaf nu frequent gevuld met nieuwe content.

Moet jouw organisatie onderdeel zijn van de grootste arbeidsmarktcampagne van het gebied? Sta je op de Wereldhavendagen en/of het MATCH | Career Event en wil je samenwerken? Stuur dan een mail aan Isabelle Kolen.