Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Victor van der Chijs nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Victor van der Chijs wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De besturen van beide organisaties hebben daarmee unaniem ingestemd. Na een kennismakings- en inwerkperiode vanaf half januari tot en met maart, zal hij op 1 april 2021 officieel als voorzitter van start gaan.

Van der Chijs heeft een brede achtergrond. De afgelopen zeven jaar was hij bestuursvoorzitter bij Universiteit Twente met daarnaast diverse nevenfuncties. Daarvoor bouwde hij het Rotterdamse architectenbureau OMA van architect Rem Koolhaas uit tot wereldspeler en was hij voorzitter van de topsector Creatieve Industrie. Hij heeft uiteenlopende managementfuncties gehad bij Schiphol Group (onder andere op het terrein van commercie, strategie en public affairs) en startte zijn internationale carrière bij ING. In Rotterdam was Van der Chijs eerder lid van de Raad van Commissarissen van de RET en de Economic Advisory Board Rotterdam.

Victor van der Chijs volgt Atzo Nicolaï op die begin 2020 startte en heel treurig afgelopen zomer onverwachts overleed. Leo Ruijs namens beide besturen: “Victor’s ruime ervaring binnen het bedrijfsleven, maar ook met overheden en in de politiek, alsmede het verwerven van grote fondsen en subsidies (nationaal en EU), hebben we hard nodig om onze belangen te behartigen. Hij is de juiste persoon om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industrieondernemingen aan te gaan, zoals de energietransitie, circulariteit en verdere digitalisering en om tegelijk onze concurrentiepositie te behouden en versterken.”

Victor van der Chijs: “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan voor de ondernemers in de mainport Rotterdam. Er wachten grote en urgente maatschappelijke uitdagingen die vragen om slimme en constructieve oplossingen. Ik zal er dan ook alles aan doen om, samen met alle partners en stakeholders, het enorme belang van de mainport Rotterdam te onderstrepen en behartigen.”