Training Rijnmonds Leiderschap

Training Rijnmonds Leiderschap

De training uit het basispakket 'Anders kijken naar Veiligheid, Cultuur en Rijnmonds Leiderschap' van 11 februari 2020 was alweer de achttiende training uit het basispakket in samenwerking met Petronel Bijlsma van FirmLeaders.

In de training werd antwoord gegeven op de vraag: Wat moeten we doen met de formele leiders en welk (formeel) leiderschap is effectief in de taaie, Rijnmondse cultuur?

De training is speciaal ontwikkeld voor leden van het senior management (directie en lijnmanagers). De volgende thema’s werden behandeld, met als basis de vier V’s van Vertrouwen, Vakmanschap, Verbinding en Visie:

  • Kijken naar de sterke Rijnmondse cultuur. Waar zitten de ‘triggers’? Hoe kan je de organisatie laten doen wat je wilt? "Culture eats strategy for breakfast", zei Peter Drucker (één van de eerste managementleraren) ooit.
  • Hoe kan je nu de cultuur, lees de mensen met hun gedrag, de strategie laten realiseren? Daarin is leiderschap cruciaal. En dan bedoelen we leiderschap op ieder niveau in de organisatie, schaakland en damland, formeel en informeel, omdat ieder leiderschapsniveau zijn eigen realistische dilemma’s en issues heeft.

Het 'Rijnlands' leiderschap is uitgebreid en omgebouwd naar 'Rijnmonds' leiderschap en dat is nu precies nodig om invloed te hebben op deze taaie (mooie) cultuur! We gaan in op het Rijnmonds denken en de wijze waarop dit in de organisatie kan worden ingevoerd.

De training werd gewaardeerd met een dikke 8. De deelnemers hebben ook deze keer weer een leerzame dag gehad, de commentaren spreken voor zich. 

De volgende training met Petronel Bijlsma wordt later dit jaar georganiseerd. Interesse in Deltalinqs-trainingen? Een overzicht is te vinden in de agenda.