Agenda

Training Rijnmonds Leiderschap

Datum en tijdstip:
2018-04-05T08:30:00 2018-04-05T17:00:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode:
2018-03-01T10:00:00 2018-04-03T17:00:00

Met ingang van 2017 is de training Rijnmonds Leiderschap één van de trainingen die Deltalinqs in het basispakket aanbiedt aan haar leden. In het basispakket van Deltalinqs worden trainingen aangeboden die nuttig en leerzaam zijn voor de gehele achterban van Deltalinqs.

De training Rijnmonds Leiderschap is een verdieping op de succesvolle masterclass Veiligheid, Cultuur en Leiderschap die reeds tienmaal heeft plaatsgevonden. In deze training gingen we in op dam- & schaakland, de cultuur van uw organisatie en het beïnvloeden van de informele leiders om de organisatie in beweging te krijgen.

De vraag kwam vaak naar voren wat we dan moeten doen met de formele leiders en welk (formeel) leiderschap dan wel effectief is in die mooie, maar ook taaie Rijnmondse cultuur. Daar geven we in deze training het antwoord op!

Doelgroep
De training is speciaal ontwikkeld voor leden van het senior management (directie en lijnmanagers).

Lovende reacties
De reacties tijdens de eerdere edities van deze training ‘Rijnmonds Leiderschap’ waren lovend: “Leerzaam en confronterend. Zeer verhelderend; structuur in ons bedrijf is langzaam naar het Rijnmond model aan het gaan; zelfsturende teams op basis van vertrouwen en vakmanschap. Totaal gezien was dit een masterclass die mij veel meer zal bij blijven qua presentatie en triggers dan welke andere masterclass ooit over dit onderwerp”.

Tijdens de training worden de volgende thema’s behandeld:

  • Realistisch kijken naar de sterke Rijnmondse cultuur. Waar zitten de ‘triggers’? Hoe kan je de organisatie laten doen wat je wilt?‘
  • Culture eats strategy for breakfast’ zei Peter Drucker ooit. Hoe kan je nu de cultuur, lees de mensen met hun gedrag, de strategie laten realiseren? Daarin is leiderschap cruciaal. En dan bedoelen we leiderschap op ieder niveau in de organisatie. Formeel en informeel. Want ieder leiderschapsniveau heeft zijn eigen dilemma’s en issues.
  • Het Rijnlands leiderschap hebben we uitgebreid en omgebouwd naar Rijnmonds  leiderschap en dat is nu precies wat u nodig heeft om wel invloed te hebben op deze saaie (mooie) cultuur! We gaan in op het Rijnmonds denken en de wijze waarop je dit in de organisatie kan invoeren.
  • En als u dit al wel wist, maar nog niet doet, hoe komt dat dan? Wie vertrouwt u en wie niet? En vanuit welke overtuigingen geeft u leiding? En welke overtuigingen helpen en staan in de weg om een Rijnmondse leider te worden?

De training wordt wederom georganiseerd in samenwerking met Petronel Bijlsma van FirmLeaders. FirmLeaders is een nationaal en internationaal werkend bureau dat ruim 20 jaar ervaring heeft in het trainen, coachen en adviseren van executive leaders en managers in de industrie, bouw en scheepvaart. Voor meer informatie www.firmleaders.com.

Kosten
Voor alle Deltalinqsleden bedragen de kosten voor deze training € 200,-- per persoon. Indien u geen lid bent van Deltalinqs, maar de training toch wilt bijwonen, dan is dat mogelijk, de kosten bedragen € 400,-- per persoon. Tot één week voor aanvang is kosteloos annuleren mogelijk, daarna worden deze kosten gewoon doorberekend. Vervanging door een andere deelnemer uit uw bedrijf is mogelijk. Deltalinqs behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende kandidaten de training te annuleren