SNTR-deelnemers op werkbezoek in Rotterdamse haven

SNTR-deelnemers op werkbezoek in Rotterdamse haven

De Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) heeft samen met zestien deelnemers op 14 juni 2019 een werkbezoek gebracht aan de Rotterdamse haven. Op initiatief van Deltalinqs en in samenwerking met het Educatief Informatie Centrum is een bezoek gebracht aan Neele-Vat en Hutchison ECT Ports Delta.

Cees Alderliesten, beleidsadviseur onderwijs & arbeidsmarkt bij Deltalinqs, sprak een aantal deelnemers tijdens de netwerkbijeenkomst van SNTR in februari dit jaar. Naar aanleiding van deze gesprekken wilde hij deelnemers kennis laten maken met de haven. “Er zijn genoeg vacatures, bijvoorbeeld voor vrachtwagenchauffeurs en douaniers. Ik wilde de deelnemers een goed beeld geven van welke beroepen er allemaal zijn in de haven.”

EIC-gidsen Wim Plak en Jacques Bergman, beiden met jarenlange ervaring in de haven, deelden enthousiast hun ervaringen. Jacques: "Er zijn mensen nodig voor in de logistiek en de administratie. Maar ook monteurs en koks die de catering bij de bedrijven verzorgen." In het distributiecentrum bij Neele-Vat vertelt Jacques: "Medewerkers hebben hier diverse taken: van het inpakken met folie en het bestickeren van pallets, tot het alvast plaatsen van de pallets in de vrachtwagens voor transport, zo blijft het werk afwisselend en leuk."

De enorme vlakte met stapels containers en de geautomatische voertuigen bij Hutchison ECT Ports Delta vonden de deelnemers indrukwekkend. "Het is magie", zei een deelnemer. De gidsen werden tijdens de rondleiding overstelpt met vragen.

SNTR is een stichting die 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam wil bieden, met als doel deze statushouders zo snel mogelijk te laten integreren in de Nederlandse samenleving. Veel van deze statushouders zijn, na het beëindigen van het inburgeringstraject, op zoek naar een werkervaringsplaats.