Rotterdamse wind voor Rotterdamse ondernemers

Rotterdamse wind voor Rotterdamse ondernemers

Duurzame energie is mooi, maar energie opgewekt uit uw eigen omgeving is beter! En dat vinden steeds meer ondernemers. Daarom bieden Deltalinqs en Eneco aan de Deltalinqs-leden een lokale, laagdrempelige en écht groene verduurzamingsoptie aan. De stroom van de Rotterdamse windmolens uit windpark Slufterdam wordt hiervoor gereserveerd.

Waarom lokale wind?
Door middel van wind uit Rotterdam zijn bedrijven verzekerd van duurzame energie, direct uit de achtertuin. Zo verduurzamen we de Rotterdamse haven samen met de andere bedrijven in het havengebied. Eneco reserveert een deel van de energieproductie. Zo wordt er concreet aan de mvo-doelstelling gewerkt en komt duurzaam ondernemen steeds dichterbij. De afname van regionale windenergie maakt het bijna tastbaar en dat werkt positief door. Zowel als aantrekkelijke werkgever als richting klanten en relaties.

Waalhaven Group schakelt om!
Waalhaven Group schakelde als eerste om naar deze 100% lokale windkracht. Jan Overdevest (Directeur WHG): "De CO2 footprint van bedrijven wordt steeds belangrijker. Voor de Waalhaven Group is dit een eerste grote stap naar verduurzaming van haar activiteiten. Hiermee wil de Waalhaven Groep bijdragen aan de gewenste energietransitie binnen het Klimaatakkoord en een groenere haven. Dit sluit ook aan bij de wens van de klanten van de Waalhaven Groep om een ‘green lane’ na te streven voor de overslag en het transport van hun containers en producten."

Energietransitie verder versterken
De druk op bedrijven in de haven om resultaten te laten zien op het gebied van vermindering van de CO2-emissies neemt toe. Met de gesprekken over het Nationale Energie- en Klimaatakkoord heeft dit onderwerp de volle aandacht. Om onze bijdrage aan de duurzame energietransitie verder te versterken heeft Deltalinqs de handen ineengeslagen met Eneco. Zo helpen we de bedrijven en de haven verder te verduurzamen.

Deltalinqs Climate Program
Eneco en Waalhaven Groep zijn actieve bedrijven binnen het Deltalinqs Climate Program. Als ambassadeur van het DCP werken ze concreet aan de ontwikkeling en uitvoering van het verduurzamingsprogramma. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van.

Laat deze kans niet voorbij waaien!
Neem contact op met Milton Atmowirono via milton.atmowirono@eneco.com of 06 24 36 58 82.