RISI-event ‘The Battle’: inhoudelijk gevecht met alleen winnaars

RISI-event ‘The Battle’: inhoudelijk gevecht met alleen winnaars

Het RISI-event ‘The Battle’ op 18 juni 2019 in Stadion Feijenoord stond in het teken van het vernieuwen van de Rotterdamse haven. Met veel plezier wordt teruggekeken op een inspirerende middag met prachtige resultaten.

Hoe zorg je ervoor dat je bewegingen ook echt in de haven geïmplementeerd worden? Dat je de juiste bouwstenen vindt voor een vernieuwde samenwerking en voor een nieuwe werkethiek in de haven? Met een battle natuurlijk! Een inhoudelijk gevecht waarin iedereen wint. Technologische innovatie is namelijk maar 25% bepalend voor succes, zo blijkt uit onderzoek van prof.dr. Henk Volberda. De mens, ofwel ‘de sociale innovatie’, bepaalt de overige 75%.

Aan de hand van de volgende drie thema’s, die RISI de afgelopen tijd tegenkwam, zijn tien tafels gaan brainstormen hoe ze die in de praktijk kunnen uitproberen of invoeren:

  1. Van routines naar vertrouwen; hoe laat je je werknemers los om ze de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven die ze van hun werk eisen?
  2. Van degelijk vakmanschap naar high tech wetenschap; wat is de keerzijde voor werknemers van de nieuwe technologie en wat moeten zij weten?
  3. Van hard naar gezond werken; werken in de haven is topsport, maar hoe houd je dat tot je pensioen vol?

In korte tijd wisten de deelnemers uit verschillende sectoren, bedrijven en functiegroepen tot mooie resultaten te komen. Het volledige verslag, de sfeerimpressie, cartoons en foto’s zijn hier te vinden.

RISI (Rotterdams Initiatief voor Sociale Innovatie) is een samenwerkingsverband tussen Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en CNV Vakmensen.