Buitengewone leden

PwC

PwC is bekend als één van de ‘big four’; de grootste zakelijke dienstverleners in Nederland. In Nederland heeft PwC een landelijke dekking met dertien kantoren. Binnen PwC maken wij een onderscheid tussen dienstverlening op het gebied van audit, tax en advisory. Wij richten ons op public interest entities (PIE), privately owned business (PB) ook wel bekend als de middle market (MM) en de public sector (PS). Vanuit ons Rotterdamse kantoor bedienen wij onder meer bedrijven in de Rotterdamse Haven. PwC ziet het Rotterdamse havengebied als een ecosysteem van allerlei bedrijven die met elkaar verbonden zijn. De haven is natuurlijk niet alleen transport en logistiek, onze klanten bevinden zich ook in de industrie- en energiesector.

De meeste bedrijven in het havengebied staan voor een enorme transformatie als het gaat om energie en grondstoffen. Daarnaast maken veel van deze bedrijven en organisaties deel uit van de vitale infrastructuur van Nederland; voor ons een belangrijke doelgroep om te helpen met bijvoorbeeld het verstrekken van zekerheid bij onder andere de financiële verantwoording.

Hierbij ondersteunen wij onze klanten onder meer bij cybersecurityvraagstukken, ESG (reporting) en thema’s zoals de toekomst van beroepen (future of work), het automatiseren van werkzaamheden op bijvoorbeeld de financiele administratie (future of finance) en het in control zijn ten aanzien van de gehele fiscale positie. Door snel veranderende regelgeving in een krappe arbeidsmarkt, helpen wij klanten bij het versneld digitaliseren en automatiseren inclusief het implementeren van relevante IT-systemen. Wij willen dat onze dienstverlening bijdraagt aan het bouwen van vertrouwen in de maatschappij en bij het oplossen van belangrijke problemen.

Vanuit tax is alle gespecialiseerde kennis bij PwC aanwezig op het gebied van vennootschapsbelasting, transfer pricing, btw, overdrachtsbelasting, loonbelasting, energiebelasting en lokale belastingen (WOZ). Dit doen we in Nederland landelijk met zo’n 6000 mensen voor bedrijven in alle sectoren: transport en logistiek, overheid en overheidsgerelateerd, technologie en maakindustrie en familiebedrijven.

Over PwC
Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 152 landen met bijna 328.000 mensen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Bij PwC in Nederland werken ruim 5.300 mensen met elkaar samen. Meer informatie over ons vindt u op www.pwc.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het PwC Mainport ecoteam Martin Bergers, tel.: 06-20549963 of Mark Bodt, tel.: 06-51110839.