Port Rangers Award 2019: havenprijzen voor Rotterdamse scholieren

Port Rangers Award 2019: havenprijzen voor Rotterdamse scholieren

Basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 ontdekten via het lesprogramma Port Rangers de Rotterdamse haven. Ter afsluiting maakten de kinderen een werkstuk waarmee zij deelnamen aan de Port Rangers Award.

Traditioneel worden de winnende scholen tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Dit jaar was het de eer aan Jong Haventalent 2019 Koen Jellema om de winnaars in het zonnetje te zetten. Uit zijn handen ontvingen zij hun welverdiende Port Rangers Award 2019 beker.

Kinderen uit groep 6 en 7 hebben op school hard gewerkt aan het havenprogramma Port Rangers. Zo leerden zij welke beroepen zij later in de haven kunnen beoefenen en lastige havenwoorden zoals container, distributie en aardolie. Als afsluiting van het programma maken zij een eindwerkstuk. Uit alle ingezonden werkstukken zijn de volgende scholen als beste uit de bus gekomen: de Catamaran, de Blijvliet, Asch van Wijckschool, de Mozaïek en de Willem van Oranjeschool.

De winnende scholen zijn beloond met een feestelijke havenexcursie bij het EIC Mainport Rotterdam. Na de prijsuitreiking gingen zij op een leuke manier aan de slag met wetenschap en techniek. Zo ontdekten zij chemie tijdens proefjes in de laboratoriums van het EIC, genoten van een knallende show van Mad Science, leerden jongleren, en brachten een bezoek aan de Technobiel.

Organisatie
Het programma Port Rangers wordt uitgevoerd door het EIC Mainport Rotterdam en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Deltalinqs. Het EIC Mainport Rotterdam is het educatief informatiecentrum voor de Rotterdamse haven en industrie. Doel is om jongeren (van basisschool t/m hbo/wo) kennis te laten maken met de haven van Rotterdam. Hiervoor biedt het EIC Mainport Rotterdam een samenhangend programma aan dat bestaat uit: een interactieve tentoonstelling met simulatoren, verschillende doe-activiteiten, boeiende excursies naar bedrijven in het havengebied, lesmaterialen en gastlessen.

Voor meer informatie over de Port Rangers Award, Ingelotte de Bont (EIC Mainport Rotterdam), tel. (0181) 29 60 29.