GPW repareert alles wat draait

GPW repareert alles wat draait

Oprichters Willem de Gier en Arie Prins hebben GPW Turbine Support letterlijk vanuit een tuinkamer opgebouwd tot een belangrijke speler in de rotating-sector, die nationaal én internationaal een gedegen reputatie heeft. Recent verhuisden ze naar een splinternieuw en energiezuinig pand, waarin ze alle ruimte hebben om nog verder te groeien.

Willem de Gier en Arie Prins zijn wat je noemt 'gepokt en gemazeld' in de machinebouw. Beiden begonnen vanaf de Bedrijfsschool bij de toenmalige RDM. Nadat dit roemruchte bedrijf failliet ging, vervolgden Arie en Willem hun loopbaan bij een ander bedrijf, in de sectiebouw. Al snel kwamen zij opnieuw in contact met hun voormalige collega Dirk de Waard, met wie zij samen hun eigen bedrijf startten: GPW Turbine Support (naar de achternamen van de oprichters).

Stoom- en gasturbines
GPW Turbine Support verzorgt revisie en onderhoud van stoom- en gasturbines. Maar ook pompen en ventilatoren, eigenlijk alles wat draait kan hier gerepareerd worden. De drie mannen begonnen in 2005 met vijf monteurs aan dit nieuwe avontuur. "We deden dat vanuit Ouddorp en Stellendam, en groeiden al snel door", vertelt Willem. Arie vult aan: "In Stellendam groeiden we door naar een team van twintig medewerkers, en inmiddels zitten we op 45 mensen."

Vertrouwensrelatie
Die snelle groei komt doordat GPW Turbine Support al snel een vertrouwensrelatie wist op te bouwen met enkele grote spelers in de industrie. "We begonnen met dienstverlening aan de grote energiecentrales in heel Nederland", vertelt Willem. "En van daaruit hebben we ook een klantportfolio opgebouwd in de (petro)chemische industrie, met klanten als Shell en Air Liquide, en ook de nieuwe biobrandstoffenfabriek van Neste."

Klaar voor de toekomst
"Inmiddels hebben we sinds een paar maanden een splinternieuw pand in Hellevoetsluis", vervolgt Arie. "We hebben hier flink de ruimte, en een aantal extra faciliteiten zoals een grote hal van dertig bij vijftig meter en vijftien meter hoog, en een werkplaats met drie kranen; van tien, twintig en dertig ton. Daarnaast hebben we nu ook ruim voldoende kantoorruimte. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen, is gasloos en heeft een A+++-energielabel. Ook het interne transport is elektrisch. Hier hebben we echt een gebouw dat klaar is voor de toekomst."

Deltalinqs vertegenwoordigt belangen
Het bedrijf is sinds 2011 contractorlid van Deltalinqs. Het Deltalinqs-lidmaatschap vinden zowel Willem als Arie belangrijk, omdat Deltalinqs een netwerk biedt én de belangen van de industrie in onze regio vertegenwoordigt. "Ooit werden we lid omdat Shell dat als opdrachtgever van ons vroeg. Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren lid."

Stagiairs
Voor GPW Turbine Support is de krappe arbeidsmarkt een belangrijk thema. Willem: "We hebben gelukkig een goede relatie met verschillende scholen, zoals STC Brielle, het Techniek College Rotterdam en Albeda. Ieder jaar nemen wij vier stagiairs aan, van wie er gelukkig altijd wel een paar voor een baan bij ons kiezen. Daar zijn we heel blij mee en het werkt ook heel goed."