Start nieuwe Deltalinqs Port Communicatie Systeem

Start nieuwe Deltalinqs Port Communicatie Systeem

Deze week was het zover! De eerste stakeholders en leden hebben toegang gekregen tot het nieuwe netwerk. De komende periode kunnen zij het nieuwe communicatiesysteem gaan testen.

Zoals in eerdere nieuws- en ledenberichten al gecommuniceerd, wordt het oude mobilofoonnetwerk dat al sinds de jaren 80 als informatiesysteem functioneert, ontmanteld. Hiervoor in de plaats komt een nieuw, state of the art communicatiesysteem: de Port Communication Hub. Een digitaal platform waarbij de mogelijkheden diverser en de kwaliteit van de informatie veel beter zal zijn.

De focus voor dit jaar is nog de één op één vervanging van het oude door het nieuwe systeem, dus behoud van functionaliteit. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is een internetaansluiting. Voor meer informatie en wat u moet doen om deel te nemen aan het nieuwe waarschuwings- en informatiesysteem, wijzen wij u graag op deze video, die wij samen met Bosch Building Solutions B.V., onze partner in deze, hebben samengesteld.

Met Bosch hebben wij verder een langjarige afspraak om in de komende jaren de geboden informatie verder uit te breiden en de kwaliteit van de informatie een nog grotere push te geven richting de huidige stand der techniek. 

Aanrijdende hulpdiensten
Tijdens de eerste projectfase is aangegeven dat een directe spraakmogelijkheid tussen het bedrijf waar een incident plaatsvindt en de aanrijdende hulpdienst belangrijk is. In de afgelopen jaren heeft de Gezamenlijke Brandweer (GB) hiervoor gebruik gemaakt van het oude mobilofoonnet. Nu dat wordt ontmanteld, zal Deltalinqs op verzoek van de GB en haar leden ook hierin voorzien met een aparte spraakverbinding. De betrokken bedrijven ontvangen hierover binnenkort informatie, omdat ook deze spraakverbinding binnenkort zal worden uitgerold.

Vragen? Neem contact op met Frank Kasel, adviseur Proces- en Arbeidsveiligheid (contactgegevens aan de rechterzijde).