Masterclass over onderdelen van potentieel ‘nieuw’ energiesysteem bedrijven

Masterclass over onderdelen van potentieel ‘nieuw’ energiesysteem bedrijven

Op 27 november organiseerde Deltalinqs een masterclass in samenwerking met buitengewoon lid Bilfinger Tebodin. Waar e-boilers, lokale groene waterstofproductie en batterijen werden besproken als onderdelen van een potentieel 'nieuw' energiesysteem voor bedrijven.

Wouter van Gerwen leidde het panel, bestaande uit Melanie Noorlander, Michiel Geurds en Kathleen Dingenen.

Kathleen Dingenen introduceerde de innovatieve Battolyser van Battolyser Systems, 's werelds eerste waterstofbatterij die elektriciteit kan opslaan en waterstof kan produceren. De Battolyser slaat elektriciteit op bij overvloedige hernieuwbare bronnen en produceert automatisch waterstof wanneer nodig, waarmee het de flexibiliteit van een batterij combineert met de eigenschappen van een electrolyser.

Na de paneldiscussie namen de aanwezigen deel aan een workshop waar ze kennis deelden over het herinrichten van de energiehuishouding in de procesindustrie. Het evenement sloot af met een overzicht van resultaten en mogelijke oplossingsrichtingen. Deze masterclass bood inzicht in innovatieve technologieën en benaderingen voor duurzame energie in bedrijven en stimuleerde actieve betrokkenheid bij het heroverwegen van de energiehuishouding in de industriële sector.