Even voorstellen: nieuw lid Heijmans Infra

Even voorstellen: nieuw lid Heijmans Infra

Voor Jim Muijen en Nick van ’t Klooster van Heijmans Infra Regio Zuid-West staat het als een paal boven water: opdrachtgevers en aannemers moeten vaker en vroegtijdiger om de tafel over hun projecten. Dat was voor hen een belangrijke reden om lid te worden van Deltalinqs.

"Bij Heijmans Infra zorgen we voor wegen en waterwegen, bodemwerkzaamheden, systemen en techniek en beheer en onderhoud van infrastructuur", vertelt Nick van ’t Klooster. Hij is commercieel manager bodem voor de regio Zuid-West bij Heijmans Infra. Zijn collega Jim Muijen is dat voor de disciplines in alle bovengrondse en ondergrondse infra, waaronder wegen en techniek. "Heijmans is een groot bedrijf en heeft alles in eigen beheer, inclusief mensen en materieel", vervolgt Nick. "Wat ons bijzonder maakt is dat we het hele pakket aan diensten en werkzaamheden op infragebied kunnen aanbieden. We werken lokaal maar kunnen altijd terugvallen op onze landelijke organisatie."

Netwerk
"Wij merken dat er in het Rotterdamse havengebied enorm veel projecten zijn van private partijen", zegt Jim. "Mensen kennen ons misschien vooral van ons werk voor de publieke sector, maar we werken ook heel veel voor de private sector en daarin willen we ons netwerk uitbreiden. Daarom komen we graag direct in contact met bedrijven die plannen hebben en de aangewezen netwerkorganisatie daarvoor is Deltalinqs."

Vertrouwen
Dat er, onder andere vanwege de energietransitie en vanuit andere duurzaamheidsdoelen grote uitdagingen liggen op infragebied, is Heijmans uiteraard niet ontgaan. "Deltalinqs heeft een verbindende rol in het havengebied", zegt Nick, "en wij willen graag via deze weg sneller bij opdrachtgevers aan tafel komen. Zowel Jim als ik zijn bij Heijmans begonnen in coronatijd en voor ons was het dus lastig om een netwerk op te bouwen. Via Deltalinqs hopen we daaraan een impuls te geven. Want juist in die verbinding hopen we open en transparant het gesprek aan te gaan tussen opdrachtgever en aannemer. Eerder en open kennis delen leidt tot meer efficiëntie en is daarom belangrijk. Daar is wel vertrouwen voor nodig en daarom moet je elkaar persoonlijk kennen. Deltalinqs is daarvoor een ideale plek, lijkt ons."

Arbeidsmarkt
Bovendien ziet Jim een rol weggelegd om samen op te trekken in het arbeidsmarktvraagstuk. "We hebben allemaal last van personeelstekorten, dus ik hoop ook in Deltalinqs-verband samen te kunnen werken aan meer medewerkers in de technische sector en het havengebied."