A29 Heinenoordtunnel: 4 weken dicht in augustus

A29 Heinenoordtunnel: 4 weken dicht in augustus

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel op de snelweg A29. In augustus 2023 is de tunnel daarom vier weken in beide richtingen dicht, vanaf maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf zaterdag 5 augustus 01.00 uur.

De extra reistijd kan, zeker in de spits, oplopen tot meer dan een uur. Houd er rekening mee dat in de laatste 2 weken van augustus de schoolvakanties in de regio midden voorbij zijn, maar de tunnel nog steeds dicht is.

Na deze afsluiting in augustus is de tunnel in 2023 nog een aantal weekenden dicht en ook in 2024 gaat de renovatie door. Daarnaast is de Haringvlietbrug (A29) vanaf vrijdagavond 4 augustus 23.00 uur weer open voor al het verkeer, maar deze gaat in september nog diverse nachten en een weekend dicht voor testwerkzaamheden. De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zullen nooit gelijktijdig afgesloten zijn.

Omleidingen voor wegverkeer

  • Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 of via A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57.
  • Doorgaand (vracht)verkeer richting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt omgeleid via A17, A16 en A15. Lokaal verkeer van de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en A16 of via A29 richting zuiden, A17 en A16.
  • Verkeer van/naar Goeree-Overflakkee dat normaal via de N59 rijdt, wordt omgeleid via de N215 en de N57 of via de N257, A4, A59, A17 en de A16.

Kiltunnel tolvrij
Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug is de Kiltunnel op de omleidingsroute tolvrij in de rijrichting van de afgesloten brug of tunnel.

N59-werkzaamheden bewust ook in augustus
Tegelijk met de Heinenoordtunnel is de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein (A29) en Den Bommel dicht. De provincie Zuid-Holland verbetert de doorstroming, duurzaamheid en veiligheid van de N59. Om de kans op ernstige ongelukken te verkleinen komt er een vangrail tussen beide weghelften. Hiervoor wordt de weg ook breder gemaakt. Er is bewust voor gekozen om de N59 en de Heinenoordtunnel tegelijk af te sluiten. Vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel wordt het verkeer al omgeleid en maakt er minder verkeer gebruik van de N59. Door het combineren van werkzaamheden is er maar één periode van hinder.

Advies voor werknemers
Rijkswaterstaat treft verschillende maatregelen en biedt diverse alternatieven aan om de hinder te kunnen beperken. Werk als het kan zoveel mogelijk thuis of reis met de fiets of het openbaar vervoer. Als u met de auto reist, reis dan zoveel mogelijk samen en buiten de spits. Maak met een (brom)fiets of scooter gratis gebruik van de veerponten tussen Puttershoek en Zwijndrecht, tussen Oud-Beijerland en Rhoon (vaartijden tussen 06.00 en 20.00 uur en er vaart een extra schip tussen alleen Oud-Beijerland en Rhoon) en tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen/Spijkenisse. Voor de laatstgenoemde pont geldt: ook met de motor is de overtocht gratis, voor auto’s en voetgangers is de overtocht niet gratis.

Informatie
Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op: rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. Route-informatie is terug te vinden op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl.