Tot eind juni 2023 kosteloos participantschap FERM beschikbaar voor vitale bedrijven

Tot eind juni 2023 kosteloos participantschap FERM beschikbaar voor vitale bedrijven

Actief zijn op het gebied van cyberweerbaarheid is belangrijker dan ooit. We leven in chaotische tijden, met een aanhoudende toename van complexiteit van cyberincidenten. Die kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor organisaties, hun klanten én hun partners in de keten – en daarmee voor het gehele gebied van haven en industrie.

We moeten stappen zetten. En dat gaat effectiever vanuit samenwerking. Stichting FERM heeft recent subsidie kunnen aantrekken, waarmee zij de hoeveelheid deelnemers aan haar community kan verhogen. Dat doet zij door vitale bedrijven de mogelijkheid te bieden om tot eind juni 2023 kosteloos lidmaatschap uit te laten proberen. Onderdeel van het lidmaatschap is bovendien het verkrijgen van een ‘voucher’ ter waarde van 500 euro die bij een leverancier uit het portfolio van FERM besteed kan worden aan bijvoorbeeld een awareness training, het laten uitvoeren van een scan of pentest, en support of certificering.

De ambitie van cyberweerbaarheid
“De haven en industrie hebben een uitdaging. En daarmee hebben we een ambitie in de groei voor cyberweerbaarheid voor 2023 en verder. Daar willen we echter niet tot de jaarwisseling mee wachten”, zegt Evelien Bras, directeur stichting FERM. “Bedrijven kunnen tot eind juni 2023 kosteloos kennismaken met de sterk groeiende community. Uiteraard worden onze bestaande leden daarbij niet vergeten; zij krijgen een uitbreiding op de bestaande vouchers ter waarde van 1.500 euro voor inkoop van diensten vanuit het FERM-portfolio. Op deze manier stellen wij iedereen in staat om nog een stap te zetten in de groei van cyberveiligheid.”

Cyberweerbaarheid op verschillende onderwerpen
Lid worden van FERM is belangrijk voor het verhogen van de cyberweerbaarheid van de Rotterdamse haven en industrie. We leven in onzekere tijden, met een aanhoudende toename van dreigingen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor organisaties. Naast de dreiging uit Rusland die begin dit jaar voelbaar was, waren er incidenten bij olieterminals en specifieke cyberhavenproblemen zoals storage spoofing. Daarnaast heeft het havengebied ook in toenemende mate last van het vermengen van de onder- en bovenwereld. Dit heeft ook een digitale vorm, zoals recent in de media is gekomen naar aanleiding van een incident in de haven van Antwerpen. Het lijstje houdt met deze eerste voetnoten niet op.

Wat biedt FERM participanten?

  • cyberweerbaarheidsscans plus advies voor het verhelpen van kwetsbaarheden;
  • een drietal introductietrainingen cyber;
  • handvatten voor incident-responseplanning en cybercrisisoefening;
  • voucher om (gezamenlijk) diensten in te kopen n.a.v. uw behoefte;
  • toegang tot het FERM-netwerk – de community – om samen de cyberweerbaarheid te verhogen;
  • actuele dreigingsinformatie, van zowel het NCSC als niet-overheidsorganisatie zoals de vrijwillige hackers van de DIVD (plus, dit omvat optioneel ook informatie specifiek op uw IP-adressen of domeinnamen);
  • advies voor het afwenden van dreigingen; de FERM-moderator gaat in op de grootste dreigingen in artikelen op het portal alsook op specifieke vragen van de participanten.

Neem deel, word participant en help uw organisatie in cyberweerbaarheid en maak tevens daarmee de gehele keten in haven en industrie veilig. Het is noodzakelijk tegen cyberdreigingen en de alledaagse risico’s van onze sterk gedigitaliseerde samenleving. 

Contact FERM: Evelien Bras.