Kennisdelen en netwerken tijdens bijeenkomst Platform Crisiscommunicatie

Kennisdelen en netwerken tijdens bijeenkomst Platform Crisiscommunicatie

Op donderdag 29 september vond de eerste bijeenkomst van het vernieuwde Platform Crisiscommunicatie plaats. Daarmee is dit platform, dat al sinds 2005 binnen Deltalinqs bestaat, na een korte periode van onderbreking weer volop actief. 

Tijdens de interactieve bijeenkomst bij gastheer bp werd kennis gedeeld over de communicatie-aanpak tijdens een crisis of incident. Met communicatieverantwoordelijken van Deltalinqs-leden en publieke partijen zoals politie, gemeenten en DCMR werd in informele sfeer een voorbeeldcase uit het recente verleden besproken. Hoe werd de communicatie-aanpak voorbereid, hoe was het daadwerkelijke verloop en wat zijn de 'lessons learned'. Naast leren van elkaar werden ook de onderlinge contacten weer aangehaald, zodat de deelnemers elkaar makkelijk en snel weten te vinden, mocht dat nodig zijn.

Avital Lievendag, teammanager communicatie bij DCMR, na afloop: “Het was een waardevolle bijeenkomst en fijn om vanuit een case te kunnen werken.”

De volgende bijeenkomst van het platform vindt plaats in het voorjaar van 2023. Wilt u meer informatie over het platform en/of wilt u deelnemen? Neem dan contact op met Monique Zeedijk (contactgegevens aan de rechterzijde).