Even voorstellen: nieuw lid PwC

Even voorstellen: nieuw lid PwC

PwC is als grote zakelijke dienstverlener vanzelfsprekend ook actief in het Rotterdamse havengebied. Daar vinden ze in Deltalinqs een sparringpartner. "Zij zijn gewoon dé vereniging waarbij je aangesloten moet zijn als je actief bent in de Rotterdamse haven."

"PwC is een accountants- en advieskantoor", vertelt Martin Bergers, assurance partner bij PwC in Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor het segment mainport, dat zich richt op alle bedrijven die in de haven actief zijn. Dit doet hij met een team van vijftien mensen. "PwC heeft drie hoofdactiviteiten", vervolgt Martin, "assurance, tax en advisory. Met assurance zorgen we voor vertrouwen in bijvoorbeeld financiële verslaglegging, maar ook als het gaat om de ESG-thema’s, waarmee organisaties hun inspanningen op het gebied van klimaat, duurzaamheid en ethiek inzichtelijk maken. Daarnaast hebben we een grote tax- en advisory-praktijk. In de taxpraktijk geven we advies over onder andere vennootschapsbelasting, transfer pricing, btw, overdrachtsbelasting en loonbelasting. Vanuit onze adviespraktijk adviseren we over strategie, veranderingen in de organisatie en IT, bijvoorbeeld als het gaat om cybersecurity. PwC heeft een experience center ingericht, waarin een multidisciplinair team samen met de klant op zoek gaat naar oplossingen voor belangrijke problemen die bij de klant spelen. In Nederland werken zo’n zesduizend mensen bij PwC."

Ecosysteem in de haven
Martin Bergers vertelt samen met zijn collega Mark Bodt over het Deltalinqs-lidmaatschap van PwC. Mark is specialist btw en overdrachtsbelasting, specifiek voor bedrijven in de Rotterdamse haven. Klanten bevinden zich in de logistiek, industrie en energie. "We zien het Rotterdamse havengebied als een ecosysteem van allerlei bedrijven die met elkaar verbonden zijn. De haven is natuurlijk niet alleen transport en logistiek. Er zijn ook grote industriële bedrijven die voor een enorme transformatie staan als het gaat om energie en grondstoffen. Daarnaast maken veel van die bedrijven en organisaties deel uit van de vitale infrastructuur van Nederland; voor ons een belangrijke doelgroep om te helpen met bijvoorbeeld het verstrekken van zekerheid bij onder andere de financiële verantwoording en onze cybersecurity-activiteiten. Wij willen dat onze dienstverlening bijdraagt aan het bouwen van vertrouwen in de maatschappij en bij het oplossen van belangrijke problemen."

Ideale netwerkpartner
Over de reden van het Deltalinqs-lidmaatschap zeggen zij: "In Deltalinqs zien we een ideale netwerkpartner. We hebben natuurlijk goed rondgekeken naar een geschikte sparringpartner in deze regio en kwamen uit bij Deltalinqs. Dat is gewoon dé vereniging waarbij je aangesloten moet zijn als je actief bent in de Rotterdamse haven."

Bezig met dezelfde thema’s
"Interessant aan Deltalinqs is dat zij dezelfde thema’s hoog op de agenda heeft staan: ESG wordt steeds belangrijker, net als digitale transformatie en cybersecurity. Een goede match, dus. Met onze kennis kunnen we de bedrijven in het Rotterdamse havengebied verderhelpen met het realiseren van hun doelen. Die kennis delen we bijvoorbeeld via seminars en webinars. In het komende jaar zullen we specifieke seminars voor Deltalinqs ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over ESG, belastingzaken en digitale transformatie. Belangrijke onderwerpen voor alle bedrijven waarover zij moeten (gaan) rapporteren. Om bijvoorbeeld de ESG-rapportage goed in te richten én aan te kunnen tonen dat die rapportage betrouwbaar is, kun je de hulp van PwC inroepen."

Tip: begin vandaag met ESG
Tot slot een tip die Martin en Mark alvast willen delen met de leden van Deltalinqs: "Wacht niet te lang met het meegaan in de ESG-ontwikkelingen. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt: het is een trend die onomkeerbaar is en voor iedereen relevant wordt. Begin vandaag nog, is onze tip. Wij voorzien dat je daarmee concurrentievoordeel kunt behalen, want overheden en opdrachtgevers hechten er steeds meer belang aan dat je dat goed voor elkaar hebt. Bij klanten die al actief bezig zijn met ESG zien we dat dit leidt tot meer inzicht en vaak ook een ander perspectief."