DeltaPORT Donatiefonds helpt kamerorkest Sinfonia

DeltaPORT Donatiefonds helpt kamerorkest Sinfonia

Het DeltaPORT Donatiefonds helpt met een financiële bijdrage het kamerorkest Sinfonia Rotterdam bij de aanschaf van diverse materialen ter ondersteuning van haar concerten. Podiumdelen, verlichting en materiaal om muziekstukken te archiveren, zijn aan vervanging toe.

Sinfonia is een zelfstandig kamerorkest met een unieke plek in het klassieke muziekpalet van de stad. Het orkest werkt samen met veel Rotterdamse en regionale culturele instellingen en brengt werken van klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een breed en divers publiek.

Ook zijn er recent donaties toegekend aan de Stichting Jeugdvakantieland in Rotterdam voor de organisatie van het gelijknamige kindervakantiefestijn in Ahoy, aan de Stichting Domestica in Rotterdam voor een muzikale beeldende voorstelling over de zeespiegelstijging en aan de Stichting Rotterdam Events voor de huur van de schepen voor de intocht van Sinterklaas.

Financiële steun is er ook voor de Stichting Arti Delflandiae voor het project waarbij de verandering wordt verbeeld hoe wij kijken naar de grens tussen stad en platteland, en voor de Rotterdamse Stichting de Speelfabriek om scholen uit achterstandswijken naar de Speelfabriek te laten komen om kinderen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.  

De Stichting Samen Lachen krijgt een donatie voor de organisatie van uitstapjes voor kindergroepen naar de Rotterdamse haven. De afdeling Nisse-oever van de Nationale Vereniging de Zonnebloem wordt ondersteund voor een vaartocht met mensen met een lichamelijke beperking en mensen die door onder meer ouderdom niet meer in staat zijn om zelf op stap te gaan.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben donaties toegekend aan onder meer de stichting Drijfzand in Delfshaven voor een theaterfestival komende maand in historisch Delfshaven, Musica Hellevoetsluis voor de viering van het 40-jarig jubileum, Team Tussenwater in Hoogvliet voor de vervanging van de AED-kast in de wijk, de Maassluise Harmonie voor de viering van het eeuwfeest en Verenigd Geervliet voor het zomerfeest.