Webinar ‘Ambitieuze klimaatdoelen, het Fit for 55 pakket en de oplossing van H-vision’ positief ontvangen

Webinar ‘Ambitieuze klimaatdoelen, het Fit for 55 pakket en de oplossing van H-vision’ positief ontvangen

Op maandagmiddag 13 september organiseerden wij het webinar ‘Ambitieuze klimaatdoelen, het Fit for 55 pakket en de oplossing van H-vision’ voor leden van Deltalinqs. ‘Een sterk webinar met goed sprekers’ zo luidde het commentaar van een groot aantal deelnemers.

Live gestreamd vanuit Main Deck Event Studio in Spijkenisse, nam programmadirecteur Deltalinqs Climate Program Alice Krekt de 72 aanwezigen mee in een kort overzicht van het ‘Fit for 55 pakket’. Met daarop volgend een toelichting op de plannen voor CO2-reductie die het Rotterdamse haven- en industrieel cluster heeft ontwikkeld en de oplossingsrichting van één van deze plannen: H-vision.

Daarna was het tijd voor een inhoudelijk gesprek over H-vision onder leiding van Bert Regeer (Havenbedrijf Rotterdam). Door middel van een paneldiscussie gaven panelleden Robert de Kler (TNO), Feikje Wittermans (Vopak) en Bianca Boverhoff (stakeholdermanagement & communicatie H-vision) een inspirerende toelichting op het complexe H-vision-vraagstuk.

Conclusie van de middag: Fit for 55 vraagt om concrete projecten waarmee de doelen worden gehaald. Dat is een grote opgave, die vraagt om een inspirerend einddoel en goede tussenoplossingen die snel een bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen. Dat kunnen we doen door samen te werken en snel te starten met oplossingen zoals bijvoorbeeld H-vision.

Wilt u het webinar terugkijken? Dat kan via deze link.