Tweede editie Omgevingsdialoog in teken van veiligheid

Tweede editie Omgevingsdialoog in teken van veiligheid

Na de succesvolle eerste editie in juni van dit jaar, was het op dinsdag 30 november tijd om de diepte in te gaan met een themasessie over veiligheid. Helaas moest deze bijeenkomst digitaal plaatsvinden vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Ondanks de digitale bijeenkomst waren maar liefst 33 mensen aanwezig, waaronder 15 omwonenden uit Brielle, Westvoorne en Hoek van Holland. De rest van de aanwezigen vertegenwoordigden hun bedrijf of overheden.

Tijdens de bijeenkomst hadden bedrijven en bestuurders de mogelijkheid om actualiteiten te delen die de omgeving aangaan. HES International maakte hiervan gebruik en gaf een update over de bouw van hun nieuwe HES Hartel Tank Terminal, die in de eerste helft van 2022 operationeel moet worden.

Als hoofdonderdeel op het programma stonden twee presentaties over de veiligheid van de haven. Jos Wisse, hoofd afdeling crisisbeheersing bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaf uitleg over de verschillende Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedures (GRIP-)fases bij incidenten. Vervolgens vertelde Dimitri Quist, HSSEQ & compliance manager bij Evos Rotterdam over de veiligheidseisen en procedures op hun terminal. Tussendoor werd door verschillende omwonenden van de gelegenheid gebruikgemaakt om vragen te stellen.

De volgende Omgevingsdialoog zal plaatsvinden in het voorjaar van 2022, waarbij de inzet zal zijn deze weer fysiek plaats te laten vinden. Houd de website van Deltalinqs in de gaten of neem bij vragen contact met ons op via: omgevingsdialoog@deltalinqs.nl